Beyler selam,
AM5 sistem topluyorum, kasa olarak Lian Li Lancool 217 INF modelini gözüme kestirdim fiyatı şu an çok iyi yakaladığım için. Ama kafama takılan çok kritik bir mevzu var.
Elimde sıvı soğutma olarak Arctic Liquid Freezer III 360 var. Bilen bilir bu meretin radyatörü piyasadaki diğer...
Hocam çok oyun oynayan biri değilim 2-3 ay idare edebilirim diye düşündüm akvaryumlar çok şık ama bana pek hitap etmediğinden tercih ettim kasa tarafını NZXT de bakabilirim emin değilim şuna cpu anakart sıvı soğutma ve psu aldım
1781188197
Anlık güncelleme olarak İşlemci, anakart, sıvı soğutma...
Hocam eyvallah öneri için ama benim kullanım amacım sadece render almak değil lokal LLM ve yapay zeka kısmında amd zen 5 mimarisindeki donanımsal tam genişlikte avx-512 desteği benim için çok büyük bir performans ekstrası bir diğer konu da DevSecOps tarafında yoğun Docker ve mikroservis...
Hocam ryzen serisi çıktığından beri AMD kullanıyorum çok memnunum o yüzden devam etmek istedim elinde daha iyi olduğunu gösteren kaynak varsa inceleyebilirim. Biraz piyasaya uzak kaldım çünkü
Biraz anakarta takıntıyım her sistem updatelerken anakart bir daha bir daha değiştirmek istemediğim için x serisi almak istedim yarın cpu yada ram yetersizliği çekersem Anakarta müdahele etmek istemedim açıkçası çünkü elimden 2 sistem geçti update yapamama sebebim hep anakart oldu.