Sorun ramden kaynaklıymış. Yalnız ramlerden ziyade ram soketlerinde sorun var sanırım. bu şekilde veya bunun yanındaki sokete taktığımda çalışmıyor. sadece tam tersi taraftaki yani 4. sokette takılı olunca çalışıyor. onun dışında 1-3 / 2-4 / 1-2 / 2-4 / 1-4 gibi ikili kombinasyonların hepsinde...
Yani mantıklı tabi ki ancak normalde 4070ti lar 29-35 arası iken bu model 25.5. Öyle olunca bir sorun çıkar mı ? bu model hakkında bilgisi olan var mı onu merak ediyorum
Piyasada en ucuz 4070ti şuanlık bu gözüküyor.
https://www.n11.com/urun/colorful-geforce-rtx-4070-ti-nb-ex-v-12-gb-gddr6x-192-bit-ekran-karti-39568748?magaza=kuantumsanal&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel
Normalde bu 4070i düşünüyordum...
hocam hem driver olarak nvidia daha iyi deniyor hem de güç tüketimi açısından bariz fark var. 1 saat önce bile 7800 alsam mı diye düşünüyordum. Şuan kararımı değiştirip 7800 alsam büyük ihtimal pişman olmam zaten :) öyle sıkıntılı elimde kalacak bir şey değil de işte artılar eksiler var diyelim...
amazondaki ürün kutusuz değil mi ? öyleyse o da sıkıntı olabilir.
1696446693
bu arada hayırlı teskereler :)
1696446891
Teşekkürler hocam. En büyük fark ekran kartında var :) 7800 alsam 6k cepte kalıyor, onunla da anakartı felan daha iyi seçebiliyorum ancak çok fazla amd ekran kartlarına dair...
Teşekkürler hocam. anakart konusunda hala kararsızım. Yani ileriye yönelik olabilir tabi. Onun dışında kasa konusunda da psu daha kaliteli olsun diye ayrı almayı düşündüm. İşlemcide %2-3lük bir fark var sanırım. Yalnız fiyata baktığımda da taksitle alacağım için neredeyse aynı fiyata geliyorlar...
Baya bir araştırma sonrası bütçeyi düşürüp şu parçaları almaya karar verdim.
https://www.tebilon.com/deepcool-ls520se-a-rgb-fanli-siyah-240mm-sivi-sogutma/...
Hocam ekran kartı ve işlemci daha iyi olan hazır sistemler de var. Onlarda anakart ram soğutucu kasa gibi diğer parçalardan fiyatı kısıyorlar. Örneğin çoğu sistemde anakartı a620m kullanıyorlar. Sadece oradan 3-4k fiyat oynuyor. Öyle olunca da kararsız kaldım doğrusu. Tüm parayı ekran kartı ve...