Yeni gelen VD4'lerde tıkırtı sesi yok gibi.
Bize pahalı geliyor ama bu ürünler giriş seviyesi ürünler. O yüzden premium, sorunsuz ürün çıkması şans işi.
Moza'larda da bu tip sorunlar olabiliyor. Hızlı üretim kaynaklı kalite kontrol sorunları bunlar.
Okuyan ve okuduğunu anlayan adamın hali başka :D Herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatmaya çalıştığım halde çok basit şeylerde bile takılan arkadaşlar oluyor. Onlar da kusura bakmasın teknik servis değilim evlerine gidip kurulum yapamam :D
Güle güle kullanın hocam. Rehber lazım olursa yeşil forumdaki rehberlerime bakabilirsiniz.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/pxn-direct-drive-setler-kurulum-rehberi.4018990/
https://www.technopat.net/sosyal/konu/forza-horizon-6-pxn-direksiyon-setleri-icin-ayarlar-ve-emuwheel-kurulumu.4110588/
Hocam ben 4-5 sene önce T128'in üst modeli olan T248 almıştım. Daha yeni çıkmışken Amazon Almanyadan getirtmiştim. Geldi kurdum. Kardeşim iki tur attı. Bu ne lan böyle dedi oyuncak direksiyon gibi. Hadi lan o kadar kötü mü dedim. Geçtim iki tur da ben attım hakkaten öyleymiş dedim. Aldığım hafta...
Evet hocam dediğim gibi o kırmızı ışık bağlantı problemi demek. Genelde de direksiyonu tam oturtamadığınızda oluyor. Çözdüğünüze sevindim.
Kablo konusunda hiç fark etmez isterseniz örgü kablo da kullanabilirsiniz. Kutudan çıkan kablolar biraz narin, kırılabiliyor. Type-C kablo olması yeterli.
Hocam satma konusunda korkunuz olmasın. Sıfır fiyatına koymadıktan sonra her türlü satılıyor. O sizin dediğiniz kitle zaten Moza'yı da bilmiyor. Onlar için varsa yoksa G29. Moza'da düşündüğünüz kadar hızlı satılmıyor yani. Ama PXN'in 2. eline talep var. Alanlar genelde kullanıyor hemen satmayı...
R3'ü VD4 yerine önermiyorum. R5 ile VD4 yakın fiyatlı olsa R5 alın derdim ama R3 sıkıntılı bir cihaz. Base kısmı çok ufak olduğu için doğru düzgün soğutulamıyor. Ayrıca motor ile direksiyonun bağlantı kopması sorunları yaygın. Aşağıdaki gibi ses sorunları da var. VD4 her türlü daha üstün...
Hocam VD4 her türlü R3'ten daha güçlü ve ısınmayan bir cihaz. PXN'in direksiyon tuşlarından çok yoğun FFB geldiği zaman hafif tıkırtı oluyor. Ama yine de R3'ün direksiyonuna göre daha kaliteli. R3'te de direksiyondan değil ama yoğun FFB gelince G29 gibi bir ses geliyor. Bu bütçelerde maalesef...
Herkes sizin gibi o eski direksiyon setlerini bir proje olarak görmüyor. Dediğiniz gibi akşam eve gelince 1-2 saat takılmak için alıyor. O takılacağı 1-2 saatte de verdiği paraya değecek bir şey almalı diyorum. Direksiyon seti zorunlu bir donanım değildir. Bir hobi ürünüdür. Hobiye az bütçe...
O algıyı başlatan ve yayan benim ve evet hala o düşüncenin arkasındayım. Bunu G29 türevlerini kullanıp Direct Drive'a geçenler de doğruluyor. Buradaki çoğu arkadaş daha doğmamışken ben 2007 yılında DFGT kullanıyordum. Hatta ondan önce de Microsoft Sidewinder ile Vatan Bilgisayar'da Midtown...
Dualsense'i PC'de kullanacaksınız değil mi? Ona 5k verene kadar o bütçeyi direksiyon setine aktarın. Gamepadlerin hepsi aynı işi yapıyor sonuçta 1.500-2.000 TL Hall effectli uzun ömürlü gamepadler var. Ama 7.5k'ya bu attığınız gibi oyuncaktan bozma direksiyon seti alacağınıza hiç almayın daha...
Ortadaki ışığa 10 saniye kadar basılı tutun hocam. Işık maviye dönecektir. Sonra bir 10 saniye daha basılı tutun. Kırmızı yanması gerekiyor.
Yine olmuyorsa pinlerinde bir temazsızlık olabilir.
Videodaki montaj bölümü izler misiniz bir de.