Merhaba. Bir süredir yaşadığım sıkıntılı bir sorunun çözümünü buldum. Sısaca sorunu açıklayım: Counter Strike 2 (CS2) oyununda belirli yerlerde ekranda sürekli oynayan pikseller vardı ve ben de acaba neyden kaynaklı diye merak ediyordum. Yapay zekaya, Gemini'ye, sordum ve bu sorunun genel adının...
rami ben de 2x8 3200mhz olarak değiştirmeyi düşünüyorum psu da garantiye göndermeye çalışırım tamir olursa. bir daha sıkıntı yaşamamak adına da onu satıp yenisini alsam mı diye düşünüyordum da o zaman dediğin gibi almam mantıklı olur. peki kaç watt psu bakmam lazım bu sisteme 500w psu yeterli...
İ7 11700K işlemci
MSİ GTX 1660 SUPER VENTUS XS ekran kartı
MSİ MAG Z490 TOMAHAWK anakart
DEEPCOOL AK400 ZERO DARK PLUS soğutma
16gb ram
2x 512gb ssd
Merhaba arkadaşlar bu birbiriyle aşırı uyumlu parçalardan oluşan sistemde bir de cooler master 650w 80+ gold sertifikalı psu vardı ancak psu...
Bence rx6700 veya rx7600 tercih edebilirsiniz hocam ben olsam onlardan yana tercihimi yapardım.
1746134537
Marka olarak da sapphire bildiğim kadarıyla iyi marka diyorlar yine forumda araştırabilirsin önerenler var mı kullananların deneyimleri vs.
Mhz farkından dolayı en yüksek mhz si en diğik olana göre sistem kendini ayarlar. Veya ramler farklı olduğundan dolayı sistem hiç açılmayabilir de. Ya ramlerin birini sat diğerinin aynısını al yada ikisini de satıp kit olarak satılan 2li ramlerden al. Kit olanlardan alman en iyis olur bence.
Hocam bende de o çıtırtı sesleri takıp çıkarırken oluyor. Elektrik çarpma sadece o dediğim durumlarda olmuştu, zaten genelde elimi kolumu duvara sürterek olası statik elektirkleri önlemeye çalışıyordum ondan da çarpmıyor olabilir. Bir de nedense bilgisayarım canı sıkılınca mavi ekran veriyordu...
Hocsm benim bilgisayar da birkaç gün önce sistemi hiç açmayacak şekilde kapandığından dolayı servise göndermesi için kuzenime göndermiştim. Her şekil denedik ama psu dan anakarta güç gitmiyordu tık diye ses geliyordu sadece. Bir de öncelerde de bazı sorunlarla boğuşmuştum yani geçmişi de kaç...
Soldan 2. Ve 4. Slotta da mı çalışmıyor? Yada ramlerden işlemciye giden yolda hasar olabilir onu da ya garantisi varsa yollarsın yada çok usta bir bilgisayarcıya göstertir yaptırmaya çalışırsın, o da sorunun büyüklüğüne göre yapılamaz halde de olabilir. Olmadı sahibindene vs. Sorununu da yazarak...