Arkadaşlar merhabalar.
Ben Ryzen 5 5600x, Gigabyte A520M K V2, Neo Forza Faye DDR4 3600 MHz 2×8 bellek, Asus RX 6600 XT içeren bir sistem topluyorum. İlk defa topladığımdan pek bir bilgim yok. Bu Neo Forza bellekler biraz yüksek geldi, bu sebeple hangi ölçülerdeki soğutucu iyi olur bilemedim...
Hocam genel bütçenin 25k bandında olduğunu düşündüğümde ekran kartı için 10-11k uygun olur gibi düşünüyorum ama sarı sitede 3060 Ti 13k'yı görünce sıfır B580 daha makul geldi, bundan dolayı sordum.
İlla sıfır olsun takıntım yok ama 10k civarı düşünüyorum. 13'e çıkacaksam sıfır B580 varken niye...
İlla sıfır olsun diye bir takıntım yok ama sarı sitede çoğu ilan 12-13k çekiyor. Bu durumda sıfır B580 daha makul geldi şahsen. 2080 Ti de 9-10k bandında, sorayım dedim. İlk defa toplayacağım için tam bir bilgim de yok.
Bence de öyle ama ilanlar hep bu fiyatta. Ben de "İlla 13 vereceksem sıfırından faturalı B580 alırım" dedim. Bir de 2080 Ti'a baktım ve aşağı yukarı aynı, biraz daha uygun. Bu sebeple konu açıp sorayım dedim.
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle burada bir konu açmıştım ve 25k bandında bir sistem önerisi istemiştim. İşlemci olarak R5 5600/5600X önerilmişti. Bunu tercih etmeyi düşünüyorum.
Ama ekran kartında kafamın karıştığı durumlar var. Sarı sitede 3060/3060 Ti piyasası yaklaşık 12-13k. Aynı fiyata eski...
Hocam öncelikle yanıtınız -ve hızlı yanıtınız- için teşekkür ederim.
Merak ettiğim birkaç şey var. Bu sistem bütçemi biraz aşıyor gibi, bu parçaların daha uygun muadili veya bir tık altı parçalarda neler önerirsiniz?
Bunda ve bunun bir tık altında saydığım oyunlardaki performansım ne olur?
Ve...
Öncelikle merhaba arkadaşlar.
Oyun amaçlı toplama bilgisayar tavsiyesi almak için bu konuyu açtım. Sizin önerilerinizi istiyorum.
Oyun amaçlı ikinci el parçalardan -SSD ve PSU hariç- bir sistem toplamayı düşünüyorum. Olursa ilk defa bilgisayar toplayacağım. 30k param var ama parçaların artısı...