sorunu çözdüm sorun sıvı soğutmanın yetersizliğiymiş üstteki postta bahsettiğim corsair in lcd ekranlı modelini aldım şuanda boşta 40 derecelerde occt ile test ettiğimde ise 67 derecelerde seyrediyor sıcaklıklar msi sanırım soğutma konusunda bir tık başarısız kalıyor.
Sıvı soğutmayı değişme kararı aldım Corsair'in
Bu sıvı soğutması ile
https://www.gaming.gen.tr/urun/306215/corsair-icue-h150i-elite-capellix-xt-rgb-360mm-intel-amd-uyumlu-beyaz-islemci-sivi-sogutucu-cw-9060073-ww/
Bu sıvı soğutması...
Sorunu sanırım çözdüm ama tam olarak hatırlamıyorum ya cpb ya pbo ikisinden birisini auto yapacağıma enabled yapmışım o yüzden işlemci frekans boştada frekans arttırdığı için sıcaklıklarda boşta normalin üstünde seyrediyormuş.
windows ve uygulamalar toplamda %1,2 işlemci kullanıyor hocam. bulunduğum odanın sıcaklığı 30 derece kullandığım macun sıvı soğutmanın (msi corliquid m360) yanında gelen macunu kullandım 2 gün önce.
1702410989
ayrıca ek olarak occt testine sokunca 66 dereceyi geçmiyor işlemci sonrasında oyun...
Ryzen 9 5900x işlemcim msi corliquid m360 sıvı soğutmam msi rtx 4070 ekran kartım 64 gb ramim var sorun işlemcimin boşta 55 derecede çalışması sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim macun vs... bakımları 2 gün önce tarafımdan yapıldı ama sorun hala devam ediyor.