Xmp profilini duzenleyerek MHz ini 3200 un bi tik altina getirerek deneyin. Ya da XMP devre dışı birakarak manuel olarak ram MHz ini 3200 un bi tik altina getirin. Ayni sorunu ben de yaşadım. Xmp profilim açık 3000 MHz de baslatinca pc acilmadi. Xmp profilini 2933 e manuel olarak duzenledim ve...
Arkadaşlar Gigabyte B450M S2H anakartım var. Ryzen 5 1600 den 5 5600 veya 5 5600G Geçmeyi Düşünüyorum. 5600G düşüncem sadece ekran kartımın bozulma ihtimalini göz önünde bulundurmak. O yuzden ikisi arasında kararsız kaldım. 5600G 5600ü aratırmı ?
Arkadaşlar halihazırda bu anakartım için 2X8GB Gskill 3000 mhz de resimdeki Ram i kullanıyorum. Anakart sanırım 3600 Mhz Ram destekliyor. Sizce geçiş yapsam çok bir şey fark eder mi ? Varsa önerilerinizi alabilirim.
Ön tarafı yavaş yavaş kanırttırarak çıkarmayı dene. ön tarafta 4 tane tırnak olur köşelerde. Ya da hafif elinle çekerken plastik yumuşak bi alet ile kenarlarına sok kasaya zarar vermeden.
Arkadaşlar merhabalar. Geçen yaz DA vasıtası ve Abdullah Kardeşim tavsiyeleriyle v3.5 sistem satın almıştım. Bu sistemi nasıl geliştirebilirim. Sistem bilgileri aşağıdadır.