En ideali curve optimizer ile çekirdek bazlı deneme yanılma yaparak -15 ve -60 arası değerler girmek. Ben sabit voltaj ile tüm çekirdekleri 5.45ghz sabit frekansta çalıştırdım. Sentetik test sonuçları çok çok iyi olması rağmen oyun testlerinde her zaman curve optimizer ile undervolt yaptığım...
Ekran kartının garantide GPU sunu değiştirmişler. VRAM lerede müdehale etmişler. Değişim talep etmiştim. Tüketici hakem heyetine başvurdum. Bakalım nasıl sonuçlanacak.
Lian Li Lancool 207 nasıldır? Alınır mı? Egzoz fanı yok. Fanların RGB siz pek hoş değil. Ancak öndeki iki 140mm 110CFM fan ve arkasının komple geniş delikli ızgaralar hoşuma gitti.
İlk başta güç beslemelerinden şüphelendik. Ancak şu an ekran kartı ihtimalide var. Yinede ben daha çok anakarttan şüpheleniyorum. Nedeni ise şu benim sistem bileşenlerim tamamen kararsızlaştıktan sonra bu sorun ortaya çıktı. Yani işlemcim OC halde çok sorunsuz çalışırken yer yer anlık takılmalar...
Ekran kartımda 3 tane 8 ping güç girişi var. Güç kablom ise 2 tane kablo 3 tane 8 pin uç şeklinde. Yani bir tane düz kablo bir tane Y tip iki uçlu kablo. Totalde 375w kadar sorun çıkarmaması lazım. Zaten sistemi 7-8 aydır bu şekilde sorunsuz kullanıyordum.
Bana her şey olabilirmiş gibi geliyor.:D Normalde çok yoğun çalışıyordum. PC başına geçecek vaktim kalmıyordu. Ameliyat oldum 1 ay raporluyum PC arızlandı şansıma.
5 tane asıldım. Teşekkürler bir kaç gündür fana arayışındaydım. Hatta daha bir saat öncesine kadar yerel esnaflardan eskiden kullandığım ama şimdi bulamadığım sarı renk yamuk kanatlı akasa fanlardan soruyordum. Bunlarda işimi görür.