İlk başta güç beslemelerinden şüphelendik. Ancak şu an ekran kartı ihtimalide var. Yinede ben daha çok anakarttan şüpheleniyorum. Nedeni ise şu benim sistem bileşenlerim tamamen kararsızlaştıktan sonra bu sorun ortaya çıktı. Yani işlemcim OC halde çok sorunsuz çalışırken yer yer anlık takılmalar...
Ekran kartımda 3 tane 8 ping güç girişi var. Güç kablom ise 2 tane kablo 3 tane 8 pin uç şeklinde. Yani bir tane düz kablo bir tane Y tip iki uçlu kablo. Totalde 375w kadar sorun çıkarmaması lazım. Zaten sistemi 7-8 aydır bu şekilde sorunsuz kullanıyordum.
Bana her şey olabilirmiş gibi geliyor.:D Normalde çok yoğun çalışıyordum. PC başına geçecek vaktim kalmıyordu. Ameliyat oldum 1 ay raporluyum PC arızlandı şansıma.
5 tane asıldım. Teşekkürler bir kaç gündür fana arayışındaydım. Hatta daha bir saat öncesine kadar yerel esnaflardan eskiden kullandığım ama şimdi bulamadığım sarı renk yamuk kanatlı akasa fanlardan soruyordum. Bunlarda işimi görür.
Ramleri söküp tek ram ile çalıştırdım. Yarım saat civarı oyun oynattı. Sonra yine resetledi şimdi diğer rami deneyeceğim. Ancak ne derece normaldir bilmiyorum ama sistem kapandıktan sonra söktüğüm ram çok bir sıcak geldi elime. Ancak oyun esnasında normalde 55-65 derece arası değerlerde oluyor...