Arkadaşlar daha önce böyle bi sorun görmedim, ben sorunu Psu da sanıyordum ama sanırım ekran kartında. Videoları youtuba yükledim azıcık zaman ayırıp bakarsanız çok sevinirim, forumlarda forum açıyorum 2-3 gündür ancak kimse denk gelmemiş sanırım bu tarz bir soruna. Bildiğim bir teknik servise...
Arkadaşlar Deepcool marka kasa ve psu lu hazır sistem aldım ancak psudan ses geliyor. Bazı oyunlarda ses gelmiyor bazı oyunlarda ses geliyor + oyunlarda takılma oluyor sesle paralel olarak. Örneğin Rdr2 de sorun yok oyun akıyor gibi, yani gözle görülür bir takılma yok oyun takılıyorsa bile...
S2nerj1den topladığım hazır sistem :
Rx 6750 xt
İ5 12400f
Msi pro H610m-e
512gb m2
Deepcool kasa ve deepcool PF700w 80+ Psu
Kasa elime ilk geldiğinde furmark ve occt testi yapıyordum. Furmarkta ekran kartı 3-4 dakika içerisinde 82-83 lere geldi ve fan kullanımı %60 idi. Occt işlemci testinde...
Bu görseli atmadan önce bios update yaptım doğru muydu bilmiyorum ama her neyse. Sistemi yeni aldım bazı oyunlarda takılma yaşıyorum o yüzden baktım güncel değildi ve güncelledim sanırım şimdi testini yaptım ve düzelmiş.
Bios güncelleme konusunda yardımcı olacak var mı ? Anakartımın modelini yazıp sitesine girdim, destek bölümünden son sürümü indirip flash belleğe attım ve biosa girdim. Ordan sonra sitede msin verdiği talimatları izledim ancak seçtiğim dosyayı okumuyor anakart nedense. Anakart msi pro h610m-e...
Hocam görür müsünüz bilmiyorum ancak bende Xfx model 6750xt ekran kartı aldım ve yükte 80-81-82 görüyor.(Fan hızı %60 larda) Bende manuel olarak fan hızlarını %75-85'e ayarladım ve şimdi yükte 71-72 derecelerde takılıyor ancak normalde çoğu kimsede böyle bir sıcaklık değerleri yok. Neden...
Onun etkisi ne kadar bilmiyorum ama evde en sıcak oda benimki zaten o yüzden 3-4 derecelik bir etkisi vardır diye düşünüyorum. Kasanın yanındaki cam panelide açık kullanıyorum. Manuel fan ayarlamasından sonra okeyim ya yapıcak bişey yok iyi gene.
Sistemi hazır kasa olarak aldım. İşlemcimde de ısınma sorunu vardı (i5 12400f) onun soğutucusunu değiştirdim ve termal macun yenileyince sorunu çözdüm. Ekran kartına furmark testi yapınca 80 derecelerde takılıyor 81 82 görüyor. 3 fanlı ekran kartı fan kullanımı %60 larda takılıyor ve 81 olunca...