Burdaki durum hocam.
1771083182
Sadece renk olsa ayarla çözülebilir evet özellikle gündüz mat kaplamanın agresif davranışı çok görüntü kaybına sebep oluyor.
Benimki de geldi hocam ilk gözüme çarpanlar.
Videodaki açı sorunu hepsinde var kaplamadan gibi duruyor.
Renkler oyunlarda iyi ama videolar ve günlük kullanımda aşırı doygun SRGB modu bir tık durumu düzeltiyor.
Sadece oyun için alınacaksa eksiksiz bir monitor bence siyahlar netlik 10 numara.
Ama...
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Bende sipariş verdim yarın gelecek.
Reddit de böyle bir sorun belirtmişler sizde var mı çok belirgin bir şey mi?
https://www.amazon.com.tr/GIGABYTE-MON%C4%B0T%C3%96R-LED-M27Q2-200HZ/dp/B0FV75KN4R
Amazon tekrar stoklara getirdi ama 12.499 TL olarak.
Reddit de;
Ortadan bakınca kenarlarda kaplamadan dolayı renk bozulmaları oluyormuş.
Bir de BGR renk düzeninden ötürü metin netliği iyi değil diyorlar.
Kullanan...
Hocam galiba görüş açısı mevzusundan renklerde değişim oluyor. Hb yorumlarda da benzer durumu yaşayanlar olmuş.
Başka kabloda da aynı sorun var denedim. Renkler, siyahlar tam istediğim gibi. Kontrastı bu kadar iyi olan bir model daha önce test etmedim.
Ama görüş açısından iade edeceğim gibi.
Sizde farkettiniz anladığım kadarıyla,
Daha önce alttaki modelleri alıp denedim onlara göre en başarılısı bu. Ama diğerlerinin görüş açısı daha iyi gibiydi.
MSI MAG 274QRF QD E2 27 (Ölü piksel vardı)
Dell G2724D (Renkler aşırı sarıydı düzelmiyordu)
PHILIPS 27M2N5500/0127 (Ölü piksel ve sağ ve...
1 ve 2. maddeyi sağlayabilirim ama Kod yazarken statik nesneler çok fazla oluyor. 3. madde biraz o konuda sıkıntı gibi.
Hocam philips de sağ taraf mavimsi sol taraf sarımsı tonlardaydı.
Şuan ki lenovo da ise Orta-Üst sarı tonlarda gerisi daha mavimsi duruyor.
Oyunlarda bu fark anlaşılmıyor ama...
Hocam 27 inch 4 farklı model IPS aldım denedim. Önerdiğiniz Philips i de aldım (onda renk bütünlüğünde sorun vardi iade ettim) bir turlu istediğim gibi olmuyor. Oled alacağım ama ayni zamanda yazilim icin de kullaniyorum monitoru. Yanma olabiliceği icin kimse önermiyor.
Yazılım ve oyun icin oled...