Asd3434 isimli üyenin son içerikleri

1. Asd3434

Çözüldü✓ Donma ve yavaşlama hk

Sistemi yakın zamanda am5 sistemine geçirdim ancak son 2-3 gündür pc kendi kendine kasıyor ve bir süre geçiyor düzeliyor yada pc restart atınca düzeliyor bellir bir aralıklara tekrar oluyor.... Kullanım detaylarına bakıyorum ram vs. yüksek kullanım söz konusu değil. Win11 24H2 kurulu, avtest...
  2. Asd3434

Çözüldü✓ İşlemci Sıcaklık Sorunu

Sorun anakarttan hocam :) anakart işlemciyi 63 derece dediği için fan acıyormuş manuel sistemde olmuyor sanırım kart ısı sensörü bozuk yada farklı bir şey var sıcaklık ve ses gitti. Anakart ile ilgili sıkıntı var konu açtım sanırım kimse bilmiyor :( Anakart için açılan konu
  3. Asd3434

Anakart sıcaklık değerleri hatalı

Fan ayarlı zaten işlemci sıcak değil, Anakart sensörü hatalı ölçüyor bunun önüne geçmek istiyorum mümkünse.Bi bakıyorsun 39 diyor iki saniye tak 63 derece .s şuan yazarken 39 derece bilgisini paylaşıyor sanırım donanımsal bir sorun fakat düzeltmenin yolu var ise ne ala...
  4. Asd3434

Anakart sıcaklık değerleri hatalı

Merhaba, Bir önceki konumda işlemci sıcaklığına bağlı olarak fan hızının gereksiz artması ile konu açmıştım oradaki sorunu çözdüm "Linkden önceki konuya bakabilirsiniz" ancak bu soruna yola açanın anakart olduğu ortaya çıktı; HWİNFO verilerine göre Cpu 35-40 Derece deyken anakart bilgi kısmında...
  5. Asd3434

Hocam sorunu çözdüm sanırım. Olay şöyle resimde slope mod daydı fakat işlemci kullanım % lik olarak olmasada 4250 frekans da calısıyor bunu yük olarak algılayarak kendisini 63 derecede olduğu zannedip fan açıyor rpm fix mode geçirdim şuanlık bir sorun yok frekans 4250 de takılsada fan saçma...
  6. Asd3434

Bende sendeki gibi mod yok b450 var bende ama sorun fan ayarlarından ziyade anlık 63 derece görüp fan acıyor sonra geri düşüyor 35-39 lara ... anakartdan mı yoksa işlemciden kaynaklı yanlış ısı bilgi aktarıyor çözemedim malware yapıyor olabilir diye taradım buldu temizledim sonuç yine aynı...
  7. Asd3434

Winutils planları geçerliydi dengeliye aldım test edeceğim. Anakart Gıgabyte'nın 1741388825 Bios da n kontrol ettim bi anlığına 63 derece görüp fan açıyor sonra normale düşüyor... GIGABYTE Easy Tune aracı ile kontol ettim default da.
  8. Asd3434

Sorun şu şekilde; İşlemci boşta bile maks frekans da çalışıyor ve fan açılıyor. Kontrol için biosa girdim 35 derece diyorken bi anda 63 derece diyerek fanı tetikliyor ? Buradaki sorun ne olabilir ? Amd ryzen 5 5500 işlemci thermalrıght 120 v2 model çift fanlı soğutucuya geçince ses daha...
Geri