kablo ile beraber direkt olarak expoya verdim ayarı açtım o şekilde devam ediyorum. çünkü bende tüm olayın mallığımdan ibaret olduğu kanısındayım. Bu arada her yerde 4080i göstediği için aklımın ucuna dahi gelmedi. Size attığım testlerde bile 4080 görünüyor. Herhangi bir hata da gelmedi üstelik...
Normalde DP kablosu en üstteki DP yuvasında takılıydı çıkardım ekran kartı yuvasına taktım
1710436496
işte taktığımdan beri onu kontrol ediyorum şuanlık bir sıkıntı yaşamadım, inşallah sorun bundan kaynaklıdır
ya hocam :D benim dp onboarda takılıymış. ama nasıl oluyor da 4080i nasıl görüyor yüksek kalite oyunları 2k full ultra grafikte nasıl oynadım ben kafam çorba oldu iyice. şimdi ordan söküp ekran kartının oraya taktım bakalım inşallah sıkıntı bu yüzdendir.
hayır expo acıkken zaten kendisi 6000mhz cekiyor direkt olarak. kapalıyken 5800de deneyeyim dedim yine takıldı. bu takılma dediğim gibi sadece en başlarda oluyor sonrasında tekrarlamıyor ama yine de can sıkıcı yani. şuan 4800de mesela bios resetleyince 4800e aldı bir sorun yok
xmp ve amd expo olarak çıkıyordu hocam. ikisinde de ayrı ayrı 2 profil var ama 2.profillerinde herhangi bir ayar yok sadece 1. profillerine oc ayarlanmış.
1710428817
hocam sıkıntı ramlerle alakalı. elle oc yapıp 5800mhze cektim tekrar takıldı. sadece bilgisayarı ilk açtığım zamanlarda yapıyor...
sanırım sorun amd expo açtığımda yaptığı oc ayarlarıymış hocam. 6000mhz rami tam kapasite kullandığı için mi yapıyordu acaba böyle bişey. Neyse ben biraz daha denetlemeye devam edeyim bir sorun olmazsa sıkıntının ocden kaynaklı olduğunu anlamış olucaz hocam.
hocam bu dediğinizi hiç anlamadım hangi kabloyu nereye takıcam?. Fakat geçen sorduğunuz usb sesi gibi bir ses geliyor mu demiştiniz ya bugün farkettim ona benzer bir ses geliyor sinyal sesi gibi bişey dıt dıt dıt ediyor.