astra001 isimli üyenin son içerikleri

1. A

Nasıl bağımsız iki alan oluştururum ?

Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var; bir masaüstü bilgisayarım mevcut, hem Workstation hem de Oyun için kullanıyorum. Günümüz şartlarında malum bir oyun olmuş minimum 1000 - 2000₺. Bazen retro takılayım diyorum ve GamePass'te olsun, paylaşımlı hesap olsun aradığım oyunu bir türlü bulamıyorum...
  2. A

2K Monitör önerisiiii

Galax RTX 4070Tİ Super , AMD Ryzen 5 7600 , Patriot Viper Venom 16x2 32GB 6000 MhZ RAM , MSİ MAG 650 Tomahawk anakart, Kingston KC1000 1TB, sistemi için hangi monitörü önerirsiniz ? Sizce 1080P de kalmalı mıyım yoksa 2K ya çıkmalı mıyım ? 2K monitörü 1080P çözünürlükte kullanırsam çok fark...
  3. A

Çözüldü✓ BU TAKILMALAR NORMAL Mİ ?

Teşekkürler hocam, After Burner da gözükmüyor ama Geforce arayüzünden bakınca anlık 0 fps e düşüp yükseliyor. Çok kısa bir süre. Lakin dediğiniz mantıklı geldi, Gow gibi daha sağlam oyunlarda test etmek mantıklı olur, teşekkür ederim.
  4. A

Çözüldü✓ BU TAKILMALAR NORMAL Mİ ?

Sistemim kabaca , RTX 4070Tİ Super 16GB -16x2 32 GB Patriot Viper Venom 5600 MhZ - AMD Ryzen 5 7600 - Kingston KC3000 1TB , işlemciyi stock soğutucu ile birlikte kullanıyorum, henüz GTA 5 dışında bir oyunda test etme imkanım olmadı. Oyunun bazı yerlerinde anlık olarak droplar yaşanıyor ve bir...
  5. A

Çözüldü✓ Bios sıfırlanmıyor ve ekran kartı çalışmıyor

Hocam yaptım fakat sıfırlanmıyor. Yani artık ekran kartını falan mı bozdum ya da ramleri falan mı bozdum acaba diye tırsmaya başladım açıkçası. Ne yaptıysam bir türlü görüntü gelmesini sağlayamadım. 1731659065 Denedim hocam yalnız hala sıfırlanmıyor.
  6. A

Tek tek denedim yine sonuç alamadım ve şunu farkettim, Anakart üzerindeki Boot ışığı yeşil yanıyor, yani boota geçiyor ama görüntü vermiyor sanırım. GPU ya elektrik geliyor, RGB leri yanıyor ama fan çalışmıyor yani görüntü vermiyor, Power bağlantılarında bir sorun yok ilk montajladığımda sağlık...
  7. A

Flash Bios yaptım fakat yok, yine çözülmedi, jumper nasıl yapacağım ?
  8. A

Yeni bir sistem topladım, MSİ B650 TOMAHAWK Wifi anakart mevcut , DDR5 PATRİOT VİPER VENOM 6000 MHZ 16X2 32 GB EXPO VE XMP destekli ram takılı. Ekran kartı olarak RTX 4070 Ti Super mevcut. İlk montajda sorunsuz bir şekilde çalıştı, daha sonrasında Ramlerin 4800 de çalıştığını görüp EXPO dan...
  9. A

Çözüldü✓ Pazardan pazara Gta 6 oynamalık Laptop

Ben şahsen iş ve oyun için kullanacağımdan dolayı elimdeki bütçeyi en iyi şekilde değerlendirip tek seferde halletme taraftarıyım. Belki ileride yalnızca işlemciyi upgrade ederim, o da belki. Kasım'a kadar bekledim açıkçası, fiyat araştırması yaptım bol bol, olabildiğince f/p bir sistem olduğunu...
  10. A

En basitinden adam o kadar sistem yapmış içine mAtx anakart koymuş CL48 1x16 Ram koymuş, 512 SSD , 750W power. Yani ekran kartı 4080 Super olsa ne olacak bu parçaların hepsine upgrade şart. :D 1731506845 Katılıyorum, ben henüz teslim almadım parçaları kargoda umarım benimki de yanmaz hocam. 😂
  11. A

Ben de 4080 Super li sistem düşündüm, Game Garajda hatta Kasım indirimi vardı ama yanındaki parçaları aşırı tırt, PC demek sadece Ekran Kartından ibaret değil ki nitekim diğer parçalarında yapacağınız işe göre size yeterli hizmeti verebilmesi lazım. Oradaki PC leri de yükseltince fiyatları yine...
  12. A

Bu Pc ye ben de baktım çok almakta istedim ama parçaları ve parçaların kalitesi beni tatmin etmedi, upgrade edince de tam tatmin olmadım açıkçası biraz pahalı geldi. 60K civarına şöyle bir şey topladım ondan sonra, bir tık pişman oldum gibi geldi ama almış bulundum artık. Anakart mATX ATX e...
  13. A

SON PARÇA İÇİN YARDIMA İHTİYACIM VAR

Spam olayı yüzünden cevap veremiyorum, çok saçma konu da açtırmıyor, spam falan yok halbuki. 1731362363 Hocam 7500f Tray ve 7600MPK aynı fiyattı. 1731362595 Fiyat olarak toplam 60K ya kapattım (Soğutucu Hariç) muadil Hazır Sistemlere nazaran iyi ödediğimi düşünüyorum açıkçası her şeye rağmen.
  14. A

Hocam dahili grafik işlemci olduğu için 7600 tercih ettim. Sanal makinayı dahili grafik işlemciye atayacağım. Ayrıca sürekli çift ekran kullanacak masaüstü ve sistem uygulamalarının harici ekran kartına yük bindirmesini istemiyorum, bir yandan çalışırken, bir yandan oyun oynayacağım.
  15. A

Hocam geleceği değilde şu anı kurtarabiliyorum ancak belki bi 5 - 6 ay sonra yükseltebilirim psu yu ama şu an 4K dan fazla bütçem yok bir de bu işlemci için sıvı soğutma alsam işe yaramaz mı yani ? Bana soğutucu da önerebilir misiniz ? 1731361219 Gigabytelar patlıyor diyorlar, korkutuyor açıkçası.
Geri