Benim elimdeki kule sogutmayla senin sogutmani parçalarım büyük olasikla :) ve ekstra olarak saglam termal macun kullanırsan etkisini kısa sürede değil 1 senede anca kaybeder. Dandik kullanırsan 1 ay bile dayanmaz.
Sen de dostum güzel bir soğutucu al. Benim şahsi fikrim kule tipi noctua alabilirsin. Ekstra olarak undervolt yaparak serin serin kullanabilirsin. Undervolt işlemi de aşırı basit curve optimzer den yapılabiliyor max 5 dakikanı alır. Msi anakartlar da combo Strike adinda ekstra bir ayar daha var...
Yani arkadaşlar her ürlü sicak çalışıyor falan yazanlar olmuş. Undervolt olarak -30 yaptim ve noctua dh 15 soğutucum termal macunda noctua max gördüğüm sıcaklık 80 oda işlemciyi aşırı zorlarsam. Anlatıldığı gibi sıcak çalışan bir işlemci olduğunu düşünmüyorum 6 aydır kullanıyorum. Eski tip kule...
Merhaba arkadaşlar ryzen 9 asus anakart ram alacagım parçalar bunlar.
Şuan ki sistemim :
asus b550f - wifi2
ryzen 7 5800x3d
corsair 750rmx model güç kaynagı mevcut. ddr4 sistemden ddr5 sisteme geçiş yapıcam. Ekran kartım 3080 güç kaynagımda problem yaşar mıyım ? Sadece bu 3 parça...
Anakart: B550 F Gaming WI-FI2
PSU: RM750X.
Sogutucu: Noctua NH-D15 chromax. Black.
Kasa: Maxima v20.
ASUS anakart kullandıgım için digi+VRM ayarları da yaptım. BIOS üzerinden PBO ayarları ve ufak bir offset voltaj düşürdüm. İlk cinc skorumda resimde mevut. İşlemci 92 derece gördü ilk...