2 ay önce yapılan işlemde İşlemci fanının işlemciye denk gelen plakası tam sıkılmamış olabilir. Tam sıkılmamış veya oturmamışsa oradaki macun 1 2 ay plaka ile işlemci arasında idare etmiş sonra akıp gitmiştir. Şu an fanın işlemciye temas etmiyor. yoksa 20 saniyede onu 100 dereceye çıkarmak...
Uzunluk 100m geçince kablonun iletim gücü zayıflıyor ama bunu internetinin verdiği 500 1000 mbps ile anlayamazsın. Serverlara bağlantılarda 100m üstü tercih edilmiyor. 20 30m cat-5 cat-6 internet açısından hiç sıkıntı yaşamazsın. Tabi kabloda kedi gözü (kıvrılmadan dolayı eziklik) olmadıkça.
Merhaba Arkadaşlar,
2. paragraf; Problemin bendeki çözümü ve denemek isteyenler 2. paragrafa geçsinler.
1. paragraf; Başıma gelen ve çözüme ulaşmak için denediğim yöntemler yazıyor.
3. paragraf; Neden çöküyor acaba ?
1 sene önce buradan kampanyaları takip ederek aldığım hazır sistem...
bölge bölge değişir benim bölgede kiralıyor. gider başka bölgede pahalı gelmiştir kiralamaz. illa Türkiyenin her yerinde kiralayacak diye bir şey yok. Kullanıcı potansiyelini kadıköylde fazla görür kadıköy için kiralar. Beşiktaşta az görür kiralamaz. Beşiktaş için sözleşmem yok der. Ama isterse...
Evet şirkete güven bence de. Atmayayım atmayayım dedim ama zorla attırdın şunu. Bu telekomun kilitli santral odalarına giriş kartı. Kendi bölgemde de kime ne kadar kaç hızında port ayarlayacağıma da ben karar veriyorum. Oldu mu kardeşim
İşin sözlük tanımı Radiyo Frekansları tasarım mühendisi. Yaptığım iş baz istasyonlarının birbirleri ile haberleşmeleri. Gsm frekanslarının çakışmasını önleyerek baz istasyonlarının randımanlı kapsama yapmasını sağlamak. Halk dilinde; Baz istasyonlarındaki o anten buraya baksın, şu anten buraya...
Sınırlı bilgin ile gelip yanlış bilgilendirme yapmışsın diyorsun. Tam adamına çattın Türk Telekom altyapı sistemleri-santral ve baz istasyonlarında RF Mühendisi olarak çalışıyorum. Sadece vdsl kullanıyormuş. Bak sen. Veriyoruz kardeşim fiber de veriyoruz vdsl de veriyoruz air de veriyoruz...
modemin 300 verebiliyor demekki bu koşullarda en fazla. sen 250 kullanırken zaten 300 sınırına yaklamadığın için sorunu farkedemiyorsun. ama hızını 500 yaptığın zaman modeminin yetersiz kaldığını anlıyorsun. koca koca markalar neden bir sürü antenli modemler yapıyorlar :) dediğim gibi o...
FTTH dairene kadar fiber getiriyor. evindeki modemden internete giriş yapıyorsun 1000m kullanabiliyorsun. Diğerinde binadaki switchden sana cat-6 kablo çekiyorlar. switch çıkışı önemli çoğunlukla şu an 100m çıkışlı switchleri kullanıyorlar. yeni yeni 1000e geçmeye başladılar. internetten kontrol...
wifi ile test ettiğin zaman araya bir sürü etken girer. 5G frekansını kullandığını varsayıyorum. Kullandığın 5g kanalı frekansı. kanal kontrolcü frekansı. paketleme boyutu. aynı frekanstaki başka evlerdeki modemler. her şey bozar wifi sinyalini. Bence 300 mps güzel alıyorsun. çünkü verilen...