Geçen ay monitörüm arızalanmıştı. Amazon üzerinden incehesap satıcısından almıştım. Amazon'a yazdım yetkili servisle görüşün iade veya değişim raporu verirlerse satıcıdan talepte bulunabilirsiniz dediler. 1 hafta sonrasında servis raporu geldi iade veya değişim verdiler. Daha üst modeli teklif...
Ya üstte arkadaşın attığı aoc modelini veyahut bu gigabyte modelini öneririm.
https://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-gigabyte-m27q2-qd-27-1-ms-2k-pivot-ips-210-hz-oyuncu-u-fiyati,1160826652.html
Monitors unboxed kanalında da incelemesini bulabilirsin.
Yaklaşık 2 hafta önce MSI G274QPX monitörümü servise göndermiştim monitörün alt kısmında siyah çizgiler çıkmıştı kendi kendine. 1 hafta sonra servis raporu elime ulaştı iade veya değişim kararı vermiş servis ve monitörün kendilerinde kalacağını söylemiş.
Monitörü Amazon üzerinden İncehesap...
Bütçem 8bin bandında. Aklımda şu PSU vardı. PSU tier listte a tier olarak gözüküyor. RX 6800 XT ekran kartım ve 9700X işlemcim var. İleride ekran kartını güncelleyeceğim için iyi bir şey olsun istiyorum.
Corsaır Rm850e 850w 80plus Gold Pcıe 5.1 Tam Modular Atx 3.1 Low-noise Güç...
Bende de rx6800xt var 1050 veya 1040mv kullaniyorum. 970 yerine 980e çekmenizi tavsiye ederim voltajı. Çoğu AAA oyunda denedim bazılarında 970de kapanıyordu bilgisayar bende. Monster hunter world veya dl2 gibi. 980de sorun olmuyor. Sıcaklıklar 7 8 derece daha düşmesi lazım. Ayrıca gücü amd...
300w hicbir zaman çektiğini görmedim bende gigabyte rx6800xt oc versiyonu var. 265w çekiyor maksimum 600w psu ile sorunsuz kullanıyorum. Orada 750w abartı zaten. Fazlasıyla yetiyor. 9700x islemcim var ona da pbo ayarlarıyla oc yaptım. Oyunlarda da 100w civari o cekiyor. Ki 600w bana yettigine...
ddr5 ramde 8gb almanı tavsiye etmem. Çünkü 16gb oranla yarı yarıya modül sayısı daha az bu yüzden 2x8 yapsan bile 1x16 rame oranla daha az performans alırsın. Ayrıca ddr4 olduğu gibi çift kanal bellek kullanmak neredeyse hiç fark etmiyor ddr5 'te