Ya oyun oynamak amacli istiyor ve 10 sene ugrastirmasin diyor. Adamin harcayacak parasi var ne diyeyim. Benim gibi msi da seviyor. Ben mesela bir liste yaptim şu şekilde:
Ram: Kingston beast RGB 2x32 6000mhz cl30
Board: Msi x870e tomahawk wi fi
Ekran karti: Msi 5080 gaming trio ya da ventus 3x...
Sıvı soğutma lcd ekranli olursa hoş olur diyor. Ssd kapasitesi de butceyi sonuna kadar kullanalim ne kadar fazla olursa o kadar iyi diyor. En az 2 tahminimce
1780252073
Ek olarak akvaryum kasa tercih
Merhaba Arkadaşlar
Yakın bir arkadaşım bugun yarın bir pc alacak güzel de bir bütçe ayırmış yardımcı olmak adına bu konuyu açıyorum.
Ekran kartını 5080 ya da olursa 5090 tercih ediyor her tür oyunu oynuyor. Ram kesinlikle 64gb istiyor. Anakart, ekran karti ve kasayi marka olarak msi istiyor...
Bu ürünü özellikle bilmiyorum ama VA panel genelde oyunlarda çok önerilmez. Daha çok film izlerken keyif verir. Ben VA kullanıyorum ghosting sorunum olmadı ancak yaşayanlar çok.
Bilip bilmeden şu yorumları yapmasanız... Nasıl oluyor mesela arkadaşım bizi bir aydınlatıver? Anladığım kadarıyla soğutucun iyi olursa 9700x in L3 önbelleği 32 mb tan 96 mb a çıkıyor öyle mi? Ghz farkı diyeceksin ama o iş öyle olmuyor fps için sana lazım olan özellikle L3 önbellek. Zaten...