Evet bu sadece memuriyette değil ülkenin heryerinde öyle. Büyükşehir belediyeleri ilçe belediyeleri hep vasıfsız torpilli elemanlarla dolu. Bunlari işten çıkarmaya korkuyorlar oy kaybetmemek için. Malum partinin aşırı karşıtı olan bir tanıdığım belediye kendisini ise alırsa malum partiye oy...
Hatayda sayıca malatyaya göre daha fazla yıkım olmuştu. Ben malatyada yaşıyorum düz mantık malatya toparlanmadiysa (hindistana döndü şehir) hatayda toparlanmamistir diye düşündüm.
Ben düzenli kitap okumaya covid'in sonlarına doğru başladım aslinda tam da ergenliğin zirvesinde başladım. Tam hatırlamıyorum sanırım 16-17 gibi başladım. Benim hep bir hevesim vardı ama istikrarım yoktu. Birkaç modern klasik okudum Harry potter serisini okudum ondan sonra edebiyatı yakından...
Sinopta kuzenim okudu tam bir öğrenci şehri. Çok güzel şehir diyordu sosyal ortamı baya iyiymiş. Hatay içinde deprem meselesi var tam toparlandigini sanmıyorum
Doğrudur o mekandı aslında ordan kaçarak travma olmasını engelledim. Uzun vadede psikolojiyi fena bozardi. Yeni ustam da yapay zeka gibi adam baya hiperaktif şen şakrak bir adam.
Arkadaşlar dünya klasikleri önermiş ama hiç okumayan biri onlarla başlarsa hemen sıkılır okumayı bırakır. Düzenli bir okuma alışkanlığı istiyorsan öncelikle biraz daha hafif kitaplarla başla. Türk edebiyatından mesela Sabahattin Ali'nin öykü kitaplari ya da Kuyucakli Yusuf romani. Cengiz...
Eylül'ün sonuna kadar çalışmayı düşünüyorum. Hiç yabancı bir yerde çalışmadım hep kendi işimi yaptım. Bir defa tanıdık birinin kaynak atölyesinde çalışmaya başlamıştım 3 saat sonra kaçtım ordan. Yarın yine başka bir tanıdık ustanın yanında su tesisatı işine çırak olarak başlıyorum. Bu defa hemen...