Lenovo'nun 165hz olanını kullanıyorum, bir sıkıntı yaşamadım, paneli de beğendim. Hoparlörü de vardı ama bu modelde yok sanırım.
Benzer ikisi de, pivot için önemli değil diyorsan hangi markayı seviyorsan onu alabilirsin bence.
Yanılmıyorsam A- tier ve Japon kapasitörler kullanılmış. Gerçekten uygun.
Tekrar geçmiş olsun. 2 gün önce psu çekmiş olmasam psu çok işime yarayacaktı, sağlık olsun. Emeğine sağlık.
Colorful anakartlar güzel, bunun da fiyatı normalde 7-8k arası değişiyormuş, değerlendirilebilir.
Ancak servis tarafı (Oksid bilişim) biraz uğraştırıyor (beni uğraştırdı) şansınız yoksa ve anakartla ilgili bir sıkıntı yaşarsanız.
750W kaliteli bir modelse normalde yeterli gelir zaten. Kullanırken ani kapanma veya reset gibi güç kaynaklı bir kararsızlık yaşarsan Adrenalin üzerinden GPU power limiti -%10 yapabilirsin, performans kaybı çok olmaz ama yükü biraz daha azaltır.
İşlemci modeli nedir? Darboğazı azaltmak için...
9 taksitle 5060Ti 16Gb nin üzerine borçlanmaya değer mi hocam sence? (2. elden satmayı düşünüyordum 9070XT'ye geçmek için ama indirim yakalayamadım şimdiye kadar.)
Aslında temel endişem performans değil dediğin gibi %40 hatta daha fazla fark var. Asıl kafamdaki soru işareti elimdeki 5060Ti'yı elden çıkarmakla uğraşmak, bir de psu da değiştirmem gerekebilir 😅. Performans konusunda zaten 5070Ti'yla rakip.
MX-6 bayağı fark ettirmiş hocam. Önceki testte CPU 93°C'leri görüp %40 thermal throttling yapıyordu, şimdi 85-87°C civarına düşmüş ve throttling tamamen ortadan kalkmış. 👍
CPU Package Power da 75W civarlarını görüyorsa, ileride ThrottleStop ile CPU'nun güç tüketimini biraz aşağı çekip GPU'ya...
Ben de yakın zamanda Ryzen 7 6800H + RTX 3070 Ti olan AN515-46 için termal macun/pad bakıyordum. Özellikle Honeywell PTM7950 veya Thermalright Heilos V2 arıyordum ama PTM ilanlarına pek güvenemedim, Heilos V2 için de henüz stok bulamadım. O yüzden sizin bakım sonrası sonuçları merak ediyorum. 😄...
Bana kalırsa büyük ihtimalle 180W adaptör CPU+GPU birlikte yük altındayken güç limitine geldiği için GPU'nun gücünü kısıyor. Bir de CPU sıcaklıktan dolayı throttling yapıyor gibi görünüyor.
NitroSense'ten High Performance modunu deneyebilirsiniz. Termal macunu uzun zamandır yenilemediyseniz...
Ben de benzer bir problem yaşıyorum, cihazımda da RTX 3070 Ti bulunuyor. FurMark sonuçlarınıza bakınca özellikle GPU %99 kullanımdayken 585-960 MHz civarındaki GPU clock değerleri bana da oldukça düşük geldi.
Acaba HWiNFO64 → Sensors kısmından FurMark çalışırken GPU Power / GPU Clock ve...
Teşekkürler. Thh işini yarın maillere dönüş şekillerine göre yapacağım. 20 gün bekletip bir daha servise çağırıyorlar, girdikleri seri numarası belli, gönderdikleri belli. 2. elden bir anakart temin edeceğim o halde. Yapacak bir şey yok. Bir 20 gün daha beklemek istemiyorum.
pek yenilenememiş gibi hocam :)
kargoyu açarken kendi yolladığım kutuyu özensiz bir şekilde göndermiş olmalarından direkt şüphelenmiştim.
muhatap bulamıyorum bir de hocam. O ona yönlendiriyor, diğeri geri gönderin diyor. Zaten 20gündür bilgisayarı kullanamıyorum serviste olduğu için.
bana...