Anakart da iade edilmesi lazım o zaman. Oyun için istiyorsan iade etmeyim en kötü yanma olursa RMA ile değiştirtebilirsin. Uğraştırır evet ama bu sistemde güzel bir perfomans almak istiyorsan katlanılabilecek bir şey. VRM soğutması önemli tabi anakartta onlara da dikkat et.
120'lik ssd yerine 240'lık sata ssd daha iyi olur LoL ve Valorant yükleyince depolama az kalıyor ondan dolayı daha rahat olur. Diğerlerini yapsan çok sıkıntı çekmezsin gibi ama yine de bütçe odaklı gittiğin için böyle düşünüyorum yoksa bir 8 veya 9.nesil intel daha iyi olur gibi.
Evet sistemi dün montajladım ve bugün kurulumunu yaptım herhangi bir sorun yok emeği geçenlere teşekkür ederim. İlk montaj deneyimimdi. İlk kurulum deneyimimdi ayrıca. Bios'tan tehlikeli olmayacak şekilde curve optimizer -20 ve cpu override +100mhz yaptım. Belleklerim 6400mhz ve cl32'de...
A serisi anakartların işlemciyi besleme gücü 7800x3D için yeterli değil. PBO ve curve optimizer yok. VRM'leri zayıf A serisi anakartların. Anlık işlemci gücü gereken olaylarda VRM'ler yani voltaj regülatörleri ısınır ve kendini frenletir bu da boşuna güc kaybı demek. Ucuz olabilir A serisi...
Bence yakın zamanda ilk anakartını değiştir sonra da 4060TI satıp minimum 5070 ya AMD istiyorsan minimum 9060XT almaya bak. Ama önceliğin anakart olsun 7800x3D işlemciyle A serisi anakart sıkıntı.
Anakartı cashbacklerle birlikte 12000’e aldım. Bunu alma sebebim de ileriye dönük yatırım. 9950x ya da 9900x almayı düşünüyorum. Mühendislik öğrencisiyim hesaplamalı çizimler akışkanlar mekaniği vs. çizimleri için bu işlemcileri tercih etmeyi düşünüyorum ondan dolayı B serisi anakart almak...