Selamın aleyküm Ram alıyorum 2x16 da dual channel çok etkiliymiş galiba aynı olay 2x8 16 GB içinde geçerli olurmu,yükseltme gibi bir düşüncem yok yukseltirsemde 2 yıl kullanır öyle yükseltirim, 16 GB den olabildigince verim alsam iyi olur (chat gpt dual channel için yüzde 10-15 fark eder diyor)...
Bu akşam 5060 indirime giriyo gaming gecesinde muhtemelen çok bişey değişmez ama alcam memnunmusun karttan 1080p için alıyorum zaten VRAM yetmiyor alma felan diyolar
Fiyatlar çok çıkıyo hocam o dediklerinde benim amacım 16 GB ram olsun ucuz ve güvenilir olsun zaten bildiğim kadarıyla ddr5 de Cl değerleri MHz değerlerinden daha önemli ve cl36 makul geldi bana orta segment bir sistem topluyorum sadece marka twinmos güvenilir mi? diye sormak istedim ve 8k uygunmu
Selamın aleyküm bilgisayar topluyorum malum ram fiyatları dolayısıyla sarı siteden bakıyorum hazır sistem çıkması kullanılmamış sıfır 16gb 5600mhz cl36 twinmos ram pazarlık ile 8 e veriyor almaya değermi sorun çıkarır mı ve güvenilir rammi yardım edermisiniz elimde patlamasın
Anakart b650m-k da seçilebilir sistem için gayet yeterli olur 5200 TL, 5 7500f 6700-7000tl bandında bulunabiliyor, PSU 650w rahat rahat yeter eğer ileride Yükselticem dersen başka, ssd 1tb almanı öneririm bende ekran kartı 5060 alcam haftaya ama cuma akşamları gaming gecesinde 18500e düştü...
3000-3500 TL'ye kadar bütçem var beyaz sistem topluyorum masa siyah veya beyaz olabilir beyaz olursa daha iyi olur, 2 tane monitör 1 adet kasa için 140x60 cm ilk masa bakıyorum trendyolda flinder diye bir markanın masaları var baya da olumlu yorumu var ama kime sorsam sallantı yapıyor...