Selamlar,
Sistemde kullandığım RAM kitim 2x16 GB DDR5 6000MHz CL30 (EXPO) profiline sahip.
Ancak anakart (Colorful AM5) otomatik voltajda sistem açılmadığı için manuel olarak 1.43v verdim.
Şu anda RAM'ler 30-40-40-76 zamanlamalarında stabil şekilde çalışıyor.
MemTest86 ile test ettim, herhangi...
CS ve Rocket League oynadığım rekabetçi oyunlar onun dışında bolca yeni çıkan hikayeli oyunları deneyimlemeye çalışıyorum gördüğüm kadarıyla csde bir darboğaz çok fazla mevcut değil
1752182109
Kasa ve psu işini çözebilirsek aslında 9600x bende almak isterim
7600 9070XT 1080p de bile çoğu oyunda darboğaz yaptığını görmedim incelemelerde işlemci temelli oyunlar dışında. ekran kartından daha önce başım çok yandı ve devamlı bilgisayar kullanmam gerektiğinden 7600 benim için yedek bir gpu gibi bir süre idare etmek için bile olsa gerektiğinde kullanabilirim
doğru söylüyorsun fakat ssd bende zaten var ekran kartı için 3 tane 8 pin çıkışlı psu bulamıyorum bulduğumda da hoş gözüken bir kasa bulamıyorum bu ikiliye o yüzden okey oldum ram zaten 2 adet
Herkese iyi forumlar, 57 bin TL bütçem var ve böyle bir sistem toparladım kendimce fikirlere ve tavsiyelere açığım şunun yerine şunu koyabilirsin şuraya şu bütçeyi eklersin gibi tavsiyeler bekliyorum.
Anakart: Asus Prime B650M-K AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart - 5.161,00 TL
İşlemci: AMD Ryzen 5...
Bundan yıllar önce aldığım Rampage SN-RW1 bugün itibariyle rahmetli oldu, uzun yıllar gayet memnun bir şekilde kullandım. Şimdiyse 1500-1600₺ civarına kulaklık bakıyorum. Rekabetçi FPS oyunları oynuyorum genelde Gamepower Kizaru önerir misiniz? Başka tavsiyeleriniz var mı gözden kaçırdığım?