Son iki yıldır ara ara Call of Duty: Warzone oynuyorum. Normalde klavye ve mouse kullanıyordum, ancak son zamanlarda Warzone’da aim assist’in mi çok güçlendirildiğinden yoksa klavye-mouse’u reWASD gibi yazılımlarla gamepad gibi gösterip aim assist kullananların mı çoğaldığından emin olamıyorum...
Sorununa çözüm ne olur bilmiyorum fakat pahalı bir kart için yaklaşık 100 TL lik bir bilgisayarcı işinden kaçmazdım ben. Ayrıca bu pedlerin normal kullanımda çok uzun seneler gittiğini biliyorum. Neden değiştirmek istiyorsunuz? Sıcaklık problemi mi yaşıyorsunuz?
Bilgiyi ücretsiz elde edebilecekken , acelem yoksa neden para vereyim? Belki 15 yıl sonra değerlenecek ve imar çıkacak. Bu süreçte gayrimenkul danışmanına para vermem imar sürecini hızlandırıp/yavaşlatmayacak. Forumlardan fikir ve bilgi topluyorum acelem yok.
İkinci el ekran kartı alırken dikkat etmelisin. Anlamıyorsan mümkünse satıcı ile anlaşıp bir bilgisayarcıda yazılım ve donanım bakımından incelemelisiniz. 100 liraya vs herhangi bir bilgisayarcı yardımcı olur. İşlemcide bozuk veya arızalı olma şansı düşüktür.
Mümkünse ikiside. Çünkü gidip 3060 benzeri bir kart alsan işlemcin o kart için yetersiz olduğu için 1080p'de darboğaz yapacak ve ekran kartını tam anlamıyla kullanamayacaksın.
Sadece işlemciyi yükseltmek oyun performansını yüksek oranda etkilemez. Oyun demek ekran kartı demek. Ekran kartını...
Merhaba görselini koymuş olduğum yerdeki kırmızı alandan hisseli tapumuz var. Ankara Çankaya Belediyesi tam önüne imrahor millet bahçesi yapıyor sanırım. Yapılacak kısımları yeşillere çizdim. Bunun bizim hisseli tapumuza ne gibi etkileri olur? Hisseli tapumuzun şu an imarı yok.
Yer...
Yeni sistem aldığım için 6 ay boyunca bu değişimi yapamam. Fakat yapmama gerek yok sanırım. Çünkü 23.8 inç ekranda gözümle bütün ekranı takip edebiliyorum rahatlıkla. Eğer DSR yüzünden monitörden aldığım 240Hz yenileme hızından bir şey kaybetmediysem bu değişime gerek yok gibi geliyor. Sizce...
7000 Serisi işlemcileri bios'dan eco moduna alabilirsin. Bu sana 4-5 Fps kaybı yaşatırken 10-15 derecelik daha serin bir çalışma sağlar. 7900X işlemci aldım. Aynı sorunları yaşadım. Gerçi hala işlemcim boşta 51 derece , arada kendiliğinden boştayken 60 oluyor sonra iniyor. Yük altında oyunlarda...
Merhaba RTX 4080 ekran kartım ve Ryzen 9 7900X işlemcim var. Fakat maalesef monitörüm 1080p. Oyunlarda daha net keskinlik ve yükü dengelemek için NVIDIA DSR teknolojisi ile 1920x1080 23.8 inc 240 Hz monitörümü 2560x1440p yaptım ve işe yaradı. Gidip 2K monitör almama gerek var mı? DSR bana ne...