öncellikle herkese merhabalar uzun süredir xmp profil açıp 3200 mhz den elle 2933 çekip kullanıyordum en son bios update i yaptıktan sonra 3200 denediğimde pc arada açılıyordu ama yine crash yiyordu ramlari 3200 de kullanabilmek için voltage artışı veya cl süreleriyle mi oynamak gerek acaba...
Yok hocam bios reset attıktan sonra bir kez açılıyor kapanınca bir daha açılmıyor windowsu kuruyorum yeniden başlatıyor sonra yine vga ışığında kalıyor
Yok hocam aldım taktım ilk taktığımda direk açıldı clrtc sıfırlaması yapmadan ama yine aynı hatayı verip biosa atıyor biosdan çıkınca ekran yok yine ama pilin faydası oldu diyebilirim normalde her sıfırladığımda saat tarihde sıfırlanıyordu şimdi saat ve tarihi tutabiliyor
2032 lik pil bulamadım da bakkalda 2025 buldum denedim çalışmadı bir de 2032 bulabilirsem onla deniyicem internette 2025 de çalışır yazmışlar ama olmadı bende
Dediğiniz gibi yapıp açtım 2 ci kez benim cpu fanda arza var hata veriyor biosa girip monitörden ignore diyene kadar açılmıyor pc biosa yönlendiriyor o ayarı yapınca da bir daha siyah ekran sorununa dönüyor
Yaptım çalışıyor şuan sağolasın da diğer ramide takıyım mı sıkıntı yaratır mı
1680370996
Bios ayarları sıfırlanmıştı pil tak çıkart yapıtığım için cpu fan eror alıyordum açılmıyordu biosa girip ayarları yaptım yine açılmıyor şuan
Merhabalar 1 hafta önce sistemimi kapatıp spora gittim geldiğimde açılmıyordu pc açılıyor ama ekran gelmiyor ramlardan olduğunu düşünüyorum yurtdışında okuyorum yanımda kasayı taşıyorum son gelişimde kasa darbe almıştı ekran kartında sıkıntı yoktu ama her taşıdığımda ramleri tak çıkart...
Öncellikle merhabalar amd'nin kendi sitesinde ram desteği 2667 mhz'e kadar gözüküyor . Forumlardan gördüğüm kadarıyla 3200mhz destekliyor diyorlar benim
VENGEANCE® LPX 16GB (2 x 16GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16 ramlerim var ve 2666 de çalıştırınca sıkıntı yok uzun zamandır 2666 mhz de kulllanıyorum...