Ekran kartını almıyorum, zaten elimde var. Kullanacağım uygulamalar ve oyunlar çok da ekran kartı odaklı olmadığı için değiştirmek istemiyorum. Yeni sistemimde kullanmaya devam edeceğim. Öneriniz için teşekkürler. 😇
1736975481
Ben de öyle düşünüyorum, fakat o fiyata alabileceğim en iyisi bu mu...
Bütçeyi işlemci için zaten belirttim, diğer parçaların da fiyatları zaten belli. Örneğin "10k verip bu anakartı alacağına 11k verip şu anakartı al." gibi tavsiyeleriniz olursa ufak tefek artışlarda bütçe sıkıntım yok. 😇
İyi forumlar.
Şu şekilde bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bütçe, listeden aşağı yukarı belli. Listeden elimde sadece ekran kartı var, ekran kartı ile çok bir işim olmadığı için değiştirmeyi düşünmüyorum. İşlemci konusunda henüz net bir karar alamadım. İşlemci tarafında 12-13k gibi bir bütçem...
Dünden beridir biraz baktım. Eğer koltuk sıfırsa o fiyat az olur. Zaten kendi sitesinde sıfırı 7k. Ses sistemi de 1500-2000 arası bulunabiliyor. Buna göre bir fiyat belirlersen daha uygun olur. Ayrı ayrı sat, zaten belirli bir platformda satıyorsan alıcılar girip diğer ürünlerine de bakar. Sen...
İki dakikada halledersin. Jumper kabloları butona bağla dişi kısmını da anakarttaki Power SW pinlerine bağla. Görsellik istersen uygun zamanın olunca dediğim şekilde bir buton kapağı yapabilirsin.
Uzay sistemim için elektrikçilerden 20-30 liralık light switch aldım, buton kapağını söküp süper plasik kullanarak şekilli bir buton yapıp boyamıştım. buton kapağı tamamen görsellik amaçlı tabii. Alacağın butonun light switch olması önemli. Power led kısmına dişi jumper kablolar kullanarak...
Termal macunu kontrol etmenizi öneririm. Eğer bir sorun bulamazsanız bilgisayar kapandığında Windows Olay Görüntüleyicisi'nden kontrol edin. Güç kaynağı ile alakalı olması muhtemel. Aynı ekran kartı bende de var, üretici 650-750W arası bir güç kaynağı öneriyor.
Anakart: 1-1,5k
İşlemci: 500-600
Ramler: 800-900
Ekran kartı: 1k
SSD: 500-600
HDD: 500-600
Kasa: 1-1,2k
Monitör: 1k
Ses sistemi ve koltuk hakkında pek bilgim yok. Toplu alımda indirim de yaparsan çok güzel gider bence.