Aslında 3000-4000 liraya kadar kablosuz kulaklık alıp kablo derdinden kurtulayım istiyorum. Mikrofonu çalışmayan Logitech G231 Prodigy kulaklık var elimde gayet yetiyor bana ama arkadaşlarımla konuşmak için markette satılan kulaklıklardan birine geçiyorum ve %200 yapmadan beni duyamıyorlar...
Gece çok pahalı olmayan klavyelere bakayım dedim, bu iki klavye gözüme çarptı. 2000 TL civarında Red Switch öneriniz var mı olabildiğince sessiz olsun istiyorum, bu klavyeler nasıldır sizce? Bir de K616 diye aynısının kablosuz versiyonu varmış sanırım onun hakkında ne dersiniz ?
Redragon K617...
Arkadaşımdan G231 Prodigy kulaklık aldım ama bilgisayarda ne yaparsam sesi mikrofonundan karşıya gidiyor. Fiziksel olarak mı gidiyor diye denedim yüzde 10'da da yapıyor, elimle mikrofonu kapasam da yapıyor. Realtek'in hem en son sürümünü hem de anakartın sitesindeki sürümü yükledim. Gürültü...
Şöyle bakınca 700-1000 TL fark için 9600x alabilirim.
https://www.gaming.gen.tr/urun/384873/thermalright-phantom-spirit-120-se-tl-c12b-v2-120mm-7-x-6mm-isi-borulu-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/?ref=akakce
Şu soğutma işimi görür sanırım
Ben zaten kasadan PSU'dan anlamıyorum, bu kasayı da forum önerilerinden öğrendim. Forumda yazana göre Abdullah Hacıgül de öneriyormuş. Beni 1 yıl bile idare etse yeter şu anda o yüzden uzun vadeli bir kasa olması zorunlu değil. Yanıtın için teşekkürler
1748906879
Önerin varsa alırım öğlene...
Daha önce sorduğumda bütçem dahilinde linkteki kasayı önermişlerdi.
https://www.gaming.gen.tr/urun/549747/enermax-starryfort-sf70h-argb-temperli-cam-usb-3-0-mid-tower-matx-maxpro-iii-700w-gaming-kasa/#cr_qna
Şimdi işlemci olarak R5 7600x düşünüyorum ve RX 7800XT Ekran kartı aldım. Bu kasa...
Anakart, Ram, SSD, Soğutucu ile benim toplamayı düşündüğüm sistem Ekran Kartında 5070 zorlamaya çalışıyorum ama bütçeyi zorlamışken işlemciyi de güçlendirmek istiyorum 9-10bine kadar işlemci önerisi ben de alırım.
Bütçemi zorlayıp Ryzen 5 7600x, Patriot Viper 2x16 6000 MHz CL30 Ram, KIOXIA EXCERIA PRO G2 1TB 7300/6400 SSD
Ana Kart olarak da Asus Prime A620-M K düşündüm, alırsam muhtemelen 3 fanlı bir ekran kartı alacağım yada onu bir sonraki aya bırakacağım ama öncelik olarak kasa ve Soğutma ne...
Forumda 5060ti toplayanlara 5070'e yükseltme çokça öneriliyor. Kartta performans düşüklüğü mü var, bu fiyat farkını anlamadım. 5070e yükseltmek bütçemi aşıyor beklemeli miyim diyeceğim ama dolar kuru, enflasyon gibi sorunlarımız varken beklemeye de korkuyorum
Merhabalar, umarım konuyu doğru yere açmışımdır, ilk konu açışım. Uzun zamandır PC toplayacağıma ihtimal vermediğim için sistemlerin fiyatlarına veya parçaların fiyat/performans takibini yapmıyordum. Şimdi elime fırsat geçti en fazla 45Bin TL civarında kalarak bir sistem toplamak istiyorum...