Elindeki tek bilgisayarsa riske atmamak iyidir. Gözden çıkardığı bir bilgisayarsa (ki bence öyle çünkü 2. nesil bir işlemci var) yapılabilir tecrübe için.
1766401219
Yakma da denemeler yap o zaman tecrübe olur. Öncelik Hz değerini değiştirerek dene. Mecbur kalınca voltajı en küçük birimden...
N!apalım dostum ekrana kuru buz mu atalım. :D 10 yıl önce yapılıyordu 5 GHz denemeleri. 10 yıllık işlemciyi fazla zorlama bence 0.x miktar GHz artıracağım diye.
İlle yapacağım diyorsan MHz değerini ve Watt değerini yavaş yavaş artırarak deneme yap. Ama soğutmayı iyi yapmalısın.
2si1 notebook kullanmadım pek bilgim yok bu konuda. Sıkıntı olursa Lenovo garantisi onarım yapar diye düşünüyorum.
Alırsanız sürekli her gün menteşeleri ters tarafa kadar açmamaya çalışın. İşiniz olduğunda sadece açın. Ne kadar az menteşe hareket ederse o kadar uzun ömürlü olacaktır. Bir de tek...
Attığınız model olabilir o zaman.
Attığınız model Amazon'da aynı satıcı ile daha uygun fiyatlı: https://www.amazon.com.tr/dp/B0DJ18TN4X?m=A1M3V6CQWSVGLD
Huawei'nin şöyle bir modeli var...
218 gr doritos 87,29 TL. Zaten markette 60 TL civarı. Nerede indirimli ürün?
1765970896
Fiyatlara genel olarak baktım. İndirim falan yok. Bindirim üstüne indirim var. İndirimli hali bile marketten pahalı.
Bu da benim 8 yıllık taşınabilir HDD.
1 yıllık SSD'den daha fazla ömrü var görünüyor. :D
SSDlerin belli bir miktar yazma/silme ömrü olması daha net bir sonuç verirken (ama yine de çoğu SSD mevcut ömrünün 5-10 katı kadar dayanıyor) HDDlerin böyle bir yazma/silme ömrü diye bir şey olmadığından...
8 yıllık olması 8 yıl kapalı olsa bile sürekli kullanıldığı anlamına gelmiyor. Ne kadar kullanıldığı önemli bu 8 yılda. Ayda 1 kullanıldıysa mesela sağlığı ne kadar azalabilir ki. Sonuçlar doğru olabilir.
Bu küçük bir problem. USB çoklayıcı ile bunu halledersiniz. Ama sabit donanımınızı (işlemci, ekran kartı gibi) bir daha değiştirme şansınız olmayacak.
1765969269
Ekran kartı watt farkının önemini görmek için örnek olarak şu videoya bakabilirsiniz:
Saç için iyi bir şampuan kullan. Saçı yumşatsı. Bazen kalıp sabun kullanmak saçı çok sert yapar ve en ufak sürtünmede topluca dökülmeye sebep olabilir. Yıkama sonrası kendiliğinden kurumaya bırak. Kuruduktan sonra saçın dağınık durabilir sorun değil. Sonrasında saç bakım yağı kullan. Tarak ile...