Castollo isimli üyenin son içerikleri

1. Castollo

Sizce bu Laptop iyi mi ?

Selamlar, yakın zamanda kendime bir laptop almayı planlıyorum. Çeşitli yerlerden araştırmalarım sonucu alltaki linkte yer alan laptopda karar verdim gibi. Bu laptop hakkında bilgi sahibi olan kullanan var mı acaba ? Sizce iş yapar mı ? Oyun geliştirme ile uğraşıyorum Unity ve UnrealEngine 5 de...
  2. Castollo

100.000₺ - 150.000₺ Arası Yüksek Performanslı Laptop Önerisi

Selamlar arkadaşlar mevcut 4070 Super ekran kartlı masaüstü sistemimi satıp üstüne para ekleyip güzel bir laptop almak istiyorum. Hem oyunlarda yüksek performans almak hem de mesleğim oyun geliştirme olduğu için Unity, Unreal vb. gibi araçları performanslı bir şekilde kullanmak istiyorum. Ayrıca...
  3. Castollo

Sistemime Uygun RAM Önerisi

Selamlar aşağıdaki sisteme uygun önerebileceğiniz 2x32 (64 GB) ya da 2x16 (32GB) RAM var mıdır ? GPU: RTX 4070 Super CPU: Ryzen 5 5600 PSU: MSI MAG A750GL PCIE5 750W 80+ Gold ATX 3.0 120mm Fanlı Full Modüler PSU Anakart: Gigabyte B550 Gaming X V2 D4 AM4
  4. Castollo

Bilgisayarımda ki Problem Ne ?

Evet evet bende sırf ışıklar için almıştım ama biri bozulmuş onu şimdi tespit ettim. Biraz şöyle tek slot 16gb ile takılıcam. Maddi olarak biraz toparlandığım zaman yeni ramler alırım. Teşekkürler
  5. Castollo

Hocam dediğiniz gibi yaptım. Gerçekten de 1 tanesi arızalıymış. Tek 16 GB lık olan ile şuan herhangi bir problem gözükmüyor. Çok teşekkür ederim.
  6. Castollo

Selamlar, son zamanlarda bilgisayarımda yaşadığım bazı problemleri sizlere liste şeklinde yazmak istiyorum. Tahmini olarak problem neyden kaynaklanıyor olabilir yazarsanız sevinirim. Öncelikle en çok sık yaşadığım problem ekran bazen kendiliğinden siyah oluyor ve sonra geri geliyor. Bazen de...
  7. Castollo

RTX 4070 Super - Yeni Sürücüde Siyah Ekran / Oyundan Atma Sorunu

Hocam acaba hangi sürümü kullanmaktasınız ben eski problemsiz sürümümü not almayı unutmuşum.
  8. Castollo

RTX 4070 Super - Yeni Sürücüde Siyah Ekran / Oyundan Atma Sorunu

Selamlar, Sistemimde RTX 4070 Super ekran kartı var. Son zamanlarda NVIDIA’nın yeni sürücülerini yüklediğimde şu problemleri yaşıyorum: Oyunlarda bir süre sonra siyah ekran verip masaüstüne atıyor veya tamamen çöküyor Bazen doğrudan "Ekran kartı sürücüsü hatalı" gibi uyarılar alıyorum...
  9. Castollo

Bütün Oyunlarda GPU Hatası Alıyorum (RTX 4070 Super)

Hocam dediğiniz gibi kontrol ettim. 1 sürüm gelmiş benim mevcuttaki sürümün üstüne. Q-Flash ile beraber BIOS sürümünü update ettim. Şimdi tekrardan bir oyunda deneyeceğim.
  10. Castollo

Yok örnek olarak Furmark testi yapmıştım. Sıcaklık falan gayet yerindeydi ve uygulama kapanmadı. BIOS un güncel olup olmadığını nasıl anlayabilirim ve güncel değilse nasıl güncellemesini yapabilirim bu konu hakkında bir fikriniz var mı ?
  11. Castollo

Selamlar. Aşağıda yazan sistemde önceden ekran kartı olarak 3060 TI kullanıyordum fakat her oyunda GPU hatası verip beni oyunlardan atıyordu. Bende dedim zaten sistemi yavaş yavaş DDR5 e güncelleyeceğim dedim ekran kartından başlıyım sistemi yükseltmeye ve gittim RTX 4070 Super aldım. Neyse...
  12. Castollo

RTX çok şart mı sizce ?

Önce ekran kartını alma sebebim aslında mevcutta olanın bozulması. Şimdi güzel bir kart alsam 2 3 ay sonra direkt Anakart, İşlemci ve Ram leri AM5 ve DDR5 e geçirmeyip planlıyorum.
  13. Castollo

RTX çok şart mı sizce ?

Var hocam monster aryond a27 kullanıyorum. Uygun değilmi acaba neden öyle dediniz tam anlamadım.
  14. Castollo

RTX çok şart mı sizce ?

Sanırım şunu alacağım. Bütçeye ufak bir ekleme yapabildim bir arkadaş sayesinde :) https://www.hepsiburada.com/msi-vga-geforce-rtx-4070-super-12g-ventus-2x-oc-rtx4070s-12gb-gddr6x-192b-dx12-pcie-4-0-x16-3xdp-1xhdmi-p-HBCV00005Q67JB?magaza=Hepsiburada&
  15. Castollo

RTX çok şart mı sizce ?

Hocam bunu görmüştüm ama bilmediğim bir marka diye hiç dikkat etmemiştim. Sizin bu marka ile ilgili bir bilginiz var mı ?
Geri