cgelis isimli üyenin son içerikleri

1. cgelis

Çözüldü✓ Yeni Sistem Aldım İşlemciye Termal Macun Sürülmemiş

Termal macunsuz gelmiş olması imkansız ya enteresan
  2. cgelis

Çözüldü✓ Bu 80+ ve bronz sertifikası gerçek mi?

Abartı değil :) bu arada markaya takmayın model önemli. Her markanın her modeli üst kalite değil. Fspnin de düşük kalite psulari var. Şu linki referans olarak kullanabilirsin https://cultists.network/140/psu-tier-list/
  3. cgelis

Z690 ve b660 tavsiyesi

Bilmiyorum yanlış mı anladım ama B serisi bunu zaten yapıyor hatta h610 bile 3200e kadar destekliyor
  4. cgelis

Neden Pardus GNU/Linux?

Pro değilseniz Linux size göre değil win veya macos ile devam edin.
  5. cgelis

Yeni Sistemde Çözülemeyen FPS Drop

Timespy, cinebench, crystal disk mark skorlarinda bir anormallik var mı baktın mı hiç?
  6. cgelis

Insallah haftaya bu sistemi alacagim

o anakart olmamis ya, hem uzun vadede yukseltme acisindan hem de 3070ti'dan tam performans almak icin bu sisteme pcie 4.0 kesin lazim,
  7. cgelis

16.000TLye bu sistem alınır mı ?

PSU modeli gorunmuyor ama fiyat olarak gayet iyi.
  8. cgelis

Mouse fazla ağır ne yapabilirim?

Kalem pil ile çalışıyorsa lityum Aaa pil + AA dönüştürücü ile tahminimce 10gr civarında farkeder ama hissedilir fark ne kadar olur bilemiyorum
  9. cgelis

USB belleği ram olarak kullanma

usb bellekler ram olarak kullanmak icin fazla yavas yani negatif etkisi bile olabilir ama eger ram icin ekstra alan gerekliyse, ssd uzerindeki belli bir bolumu swap space (windowsta virtual memory) olarak ayirmanin faydasi olabilir.
  10. cgelis

intel i3 12100f e soğutucu

tabi ona birsey diyemem :) ama 60 dereceler gayet normal
  11. cgelis

intel i3 12100f e soğutucu

Hocam naptin ya o işlemciye stok fan yetmesi lazom. Başka bir yerde olmasın problem... Hava akımı nasıl kasada? Belki fan tam oturmamış olabilir
  12. cgelis

Topladığım sistemi değerlendirir misiniz ??

Butce en sınırda ise ssd ramden kisip bir alt kaliteye düşüp daha iyi psu alırdım. Daha da yoksa ekran kartından kisardim. Zaten değiştirmeyi düşünüyorsan neden alıyorsun ki dandik bir psu alarak parani çöpe atacaksın.
  13. cgelis

bu kasa alınır mı ? psu'su nasıl ?

Bu arada sahibinden üzerinden az kullanılmış garantili psu da bakabilirsin fiyat olarak çok avantajın olur ama kişisel tercih biraz ikinci el olayı
  14. cgelis

Hocam bence kasa psu için 2200 civarında ayırsan iyi olur. Kasa: kullandığım için tavsiye edebileceğim: dark V12 veya v20 PSU olarak şu listeden Tier b lere bakabilirsin fiyatlar çok oynuyor tek tek bakmak lazım cooler master mwe v2 bronze veya corsair Cx en son baktığımda fp olarak iyiydi...
  15. cgelis

Alınmaz. Kasa psu ayrı almani tavsiye ederim.
Geri