Nasıl bir yol izlemeliyim peki? Tekrar tekrar göndereyim mi servise yoksa dışarıda bir teknik servise test ettirip sonucuyla THH'ye falan mı başvurmalıyım?
Bu konuyu belki şimdi, belki de yıllar sonra okuyacak arkadaşlar için yazayım istedim; problemi "şimdilik" şu şekilde çözdüm.
Ben ramlarimi kutudan çıkardığım gibi ve BIOS'a müdahale etmeden kullanıyordum. BIOS üzerinden ramlerimi 6000 Mhz ye çekip EXPO aktif ettim ve problem şu anlık çözüldü...
Psu sıfır ve msi marka güvenilir diye biliyorum ama teknoloji işi şans işi, umarım tek problem yetersizlik durumudur. Sorun hala devam ediyor bir kaç çözüm daha deneyeceğim olmazsa 1000w a geçmem gerekecek sanırım. Önerisi olan varsa deneyebilirim.
Şimdi bir test daha yaptım bios u fabrika ayarlarına çevirip, 10dk lik testi tamamladı reset atmadan ama hayvan pik güç 504 W çekti anlık olarak (sanırım 3 saniye civarı). Sıcaklık olarak CPU 70'i GPU 60'ı geçmedi. Umarım Bios restorasyonu yeterli olur. (Bios'um güncel)
Cevap için teşekkür ederim hocam, bir çok çözüm olabilecek şey önermişler çoklayıcı priz çekilen gücü kaldırmıyordur diyen de oldu ama sanmıyorum. Lisanssız bir Windows kullanıyorum acaba ondan kaynaklı mı diyeceğim ama sadece yük altındayken reset atıyor. PSU'nun garantisi devam ediyor iade...
Merhaba konu hakkında daha önce açılmış fakat sonuca ulaşmamış başlıklar sebebiyle tekrar sormak istedim, sistemimi yeni topladım ve özellikler aşağıdaki gibi. Sormak istediğim konu şu; bilgisayarım boştayken, internette gezinirken veya bir şeyler izlerken sorun yok fakat oyuna girdiğimde ve...
Vade farksız 3-5 taksit olsaydı almıştım hemen ama 6 taksitin vade farkıyla 40,500 TL'ye geliyor, o fiyatlara çıkınca da zaten alternatifler çoğalıyor.
Ben de aranıza katıldım bugün teslim aldım. Henüz ekran kartım gelmediği için takıp test edeceğim bir sistemim olmasa da iyi fiyata geldi, teşekkür ederim haber veren arkadaşa.