Bu bütçede lian li lancool 216 üzerine tanımam. Şahsi görüşümdür. Gerek malzeme kalitesi gerek ince düşünülmüş detaylarıyla beni kendine hayran bırakıyor. Üst kısma da 360mm sıvı soğutma sığıyor.
7800x3D li sistemi geçen sene toprak prizle kullanmıştım böyle bir sorun yoktu. Aşağıdaki prizi 3 aydır kullanıyorum. Acaba anlık gelen gücü dengelemek adına güç mü kısıyor çözemedim ki çok değişik bir sorunla karşı karşıyayım. 3 kez işlemci değiştirmiş oldum. 3 kez ssd değiştirdim. 2 anakart 2...
hocam bunu denemedim. tunçmatik marka iyi bir prize geçtim geçen sene 7800x3d sistemde böyle sorunlar yaşamıyordum. acaba anlık güç çekimini priz kontrol altına aldığı için sorun yaşıyor olabilir miyim?
sanırım tek denemediğim bu kaldı. Acaba prizden olabilir mi geçen ay priz değiştirdim...
Sistemi kullanmaya başladıktan 2-3 saat sonra gerek oyunda gerek masaüstünde donma yaşıyorum. Bu sorunu bir önceki sistemim olan 5700X3D + RX6800 ile de yaşadım. Sırf bundan dolayı sistemi satıp yeni sistem topladım. Monitörüm Dell S2522hg 240Hz 0, 5ms modelidir. Aşağıdaki değişiklikleri yapmama...
Sistemi satıp yeni sistem topladım fakat değişen bir şey yok yine aynı durum.
7500F ve 4060 Ti ile masaüstünde bilgisayarı açtıktan 3-4 saat sonra takılmalar başlıyor.
Her iki sistemde de sıcaklık değerlerim düşüktü.
Display port kablosu da değiştirdim. Monitörüm DELL S2522HG 240HZ 0.5MS...
5700x3D ve RX 6800'lü sistem masaüstü boşta iken takılmalar yaşıyorum. İşlemci değiştirip 5600 denedim çözülmedi. SSD değiştirdim çözülmedi. Windows sürümleri kurdum çözülmedi. Memtest yaptım sorun çıkmadı. Ekran kartı ikinci el olduğu için karttan şüpheleniyorum. Monitörle ilgisi var mıdır...
DDR5 sistem toplayacağım. 2025 yılını 7500F ile idare edip 2026'da upgrade etmeyi düşünüyorum. Diğer sistem parçalarımı da buna göre belirdim. Hedefim 2026'da sadece anakart ve işlemci değiştirip yoluma devam etmek. En doğru anakart seçimi aşağıdakilerden hangisi olur? Farklı önerilere de...
https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-gameforce-gf850-850-w-fiyati,821340834.html
Belirttiğim güç kaynağı nasıl?
4060ti veya 3080 ile kullanacağım.
Daha iyi öneriye açığım.
CS2 ve masaüstünde boşta iken takılmalar donmalar yaşadığım sebebiyle sıfır kasayı açıp termal macun değişikliği ve XPG S40G SSD'nin plakasını çıkartıp anakartın plakasını takmak istedim. SSD'nin plakayı söküp taktıktan sonra sistem SSD'yi görmez oldu. SSD'yi görmediği için BIOS'ta kaldım...