Dostlar arkadaşların tavsiyesine uyarak am5 sokete geçip ryzen 7 7800x3d işlemciyi aldım 16x2 6000 mhz cl30 ram taktım mevcut ekran kartımla birlikte şuan +600 fps cs 2 de alıyorum zaman zaman 500 lere düşebiliyor problem değil gerçekten yorum atan fikir beyanıjda bulunan arkadaşlara çok...
X3d ile 9700x arasında 5500 kadar bir fark görüyorum sizin mevcut ekran kartınız neydi hocam tam olarak 600+fps beni fazlasıyla mutlu eder gibi
1743083702
Bütçeyi 25 bine çıkartabilirim şimdi 18 bin 20 binde sabit kalıp sonraında üzülmeye değceğini düşünmüyorum 7 bin için
Mevcut ekran kartım önerdiğiniz işlemciyle çalışmazmı giriş seviye b650 anarkartlar uyumlu olmazmı ki kule tipi soğutucu kullanıyorum 5600x de üzmedi beni şuana kadar tabii ki sıvı soğutmayı ekstra masraf olarak düşünmüyorum şuan bütçemin çoğunu işlemciye yatırıp ana kartı mümkün olduğunca giriş...
Merhabalar tabii ki cevaplıyım cs2 optimizasyonunda problem olan bir oyun çıktığından beri bazen gelen güncellemeler ile gerçekten en basit güncellemede bile -40 fps düşebiliyor tam 400 fps veren bir işlemci ile ilerleyen güncellemelerde mutsuz olabileceğimi düşünüyorum riske atmak istemiyorum...
Evet hocam özellikle ısınmak için dm lere girdiğimde şuan fpsim 100 lere düşüyor sanırım mevcut işlemci ile ekran kartı dar boğaz yapıyor o yüzden kesin karar verdim am5 e geçiyorum bakalım
“Merhaba arkadaşlar,
AM4 sistemimden AM5 platformuna geçmeyi planlıyorum. Ekran kartım mevcut (7700 XT Sapphire Pulse) ve CS2 oynarken 400+ FPS elde etmek istiyorum. İşlemci seçimi konusunda kafam biraz karışık; hangi Ryzen AM5 işlemcisi bu hedefe ulaşmada daha avantajlı olur?
Şu ana...
Merhaba arkadaşlar iyi forumlar
Ramlerim 2100 mhz de çalıştığını fark ettim bios a girip xmp yi acınca 3600 oluyor fakat kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı diyip pc restart atıyor
Anakart Modeli - msı b550m bazooka
işlemci ryzen 5 5600x
ram - vangance corsaır rgb 3600 8x2gb ddr4 ram...
Merhaba arkadaşlar iyi forumlar
Ramlerim 2100 mhz de çalıştığını fark ettim bios a girip xmp yi acınca 3600 oluyor fakat kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı diyip pc restart atıyor
Anakart Modeli - msı b550m bazooka
işlemci ryzen 5 5600x
ram - vangance corsaır rgb 3600 8x2gb ddr4 ram...
Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim o dedğinize bakarken altında birde bunu gördüm 750 tl fark var arasında uyumlu olur mu uygun olanı alsam