Csax isimli üyenin son içerikleri

1. C

IPhone 13 vs Samsung S24

ilk akıllı telefonum s3, sonra s4, s5 , S9 Plus, s21 ultra ve şu anda s25 ultra. eşimde iphone 13 128gb var. Android kasan diyenlerle ciddi göz ve parasızlık görüyorum. gidip orta segment yada düşük segment android alıp nasıl kasıyor diyorsunuz anlamıyorum. S3 hala evde yedek olarak...
  2. C

Aparat ile SSD Görmüyor (PCIe 3.0 M.2)

Merhabalar, elimde eski bi M2 ssd vardı , anakart slotunda yer olmadığından aparat aldım anca yuvaya bağlantı yaptığımda depolama olarak hiç bir yerde gözükmedi. Hwinfo ile bağtığımda veri yolunda ssd gözüyor ancak disk yönetiminde (yenileme rağmen) gözükmüyor. sorun ne olabilir?
  3. C

Xbox app Oyun indirme hızı problemi REZALET

İnternette xbox yavaş indirme ile alakalı tüm içeriklere ayarlara baktım yok olmuyor. hantal hantal indiriyor. Bir güncelleme gelmiş 100gb ama 3 gündür indirecek. Yahu korsan olarak çok çok daha hızlı indirebiliyorum. Bu microsoft sunucuları nasıl bir leş. Eskidende indirirdim ama hadi oyun Gb...
  4. C

Samsung Telefon Tavsiye ve Yorum

Selamlar, Şu anda Galaxy S21 Ultra (256Gb) kullanmaktayım (neredeyse 4 yıldır). Öncesinde Galaxy S3, sonrası Galaxy S9 Plus. Anlayacağınız üzere uzun soluklu telefon kullanıyorum (Batarya değişimi yapıp). Kasma donma gibi durumlar yaşamadım zaten. Şu anda telefonu yenilemek istiyorum (Eski...
  5. C

Lossless Scaling Açılmıyor

Lossless Scaling - Registry Fix diye bir şey olması gerekli. Benim tavsiyem ise steamden (270tl sanırım) orjinalini alman sürekli güncelleme alıyor ve optimize ediliyor. çökme ve hatalar alabilirsin kırık versyonunda.
  6. C

Bilgisayarım çok ısınıp kapanıyor.

Kasanın kapağını açman gerekli, psu konumuna göre arkada yada genel olarak önde olabilir (Örnek olarak netten aldığım foto). Fotodaki kasada sol altta ZM500-LE zalman yasan psu. Şu şekilde değerlerin yazdığı bir etiket yada model kodu olacak.
  7. C

Ekstra tavsiye olarak, akım korumalı priz kullanmıyorsan da kullanmanı öneririm. Bazen akım dalgalanma durumunda eski psularda gerekli güvenlik önlemleri olmuyor. eğer imkanınız varsa 2. elden ziyade 0 psu daha mantıklı. Sonuçta tüm parçalara güç veren bileşen. (tabii ki eğer psu da sorun var ise)...
  8. C

İki monitörün birleşmeme sorunu

Monitör standın 3lü ise sıkıntı çekmemen lazım. Şuradaki kuruluma bakabilirsin. Birde Ekranların arkasından foto paylaşırsan kolların durumunu görüp yorum yapabiliriz.
  9. C

Mouse Oynatınca Coil Whine Sesi Geliyor

Bobin direnci zamanla (sıcaklığa, çevresel faktörlere, malzeme yıpranması vb.) değişebilir ama çok aşırı ve hızlı olmaz. Ses çıkartan watt aralığından ufak bir değişiklik ilede kurtulabilirsin, hiç kurtulamayadabilirsin. Şans
  10. C

8+16GB RAM Sorun yaşatır mı?

Sistem, daha düşük frekansta çalışan rame ayarlayacak kendini. Ancak, bazı durumlarda sistemin bios ayarlarından frekansı kendin ayarlaman gerekenbilir. Çift ram slotu olmasına rağmen, farklı özelliklere sahip ramler kullanıldığında dual channel desteği tam olarak sağlanmayabilir. Farklı latency...
  11. C

Kasanın konumu bir tarafları kapalı yerde bir yerde ise düzgün havalanmamış olabilir. Eğer masa üstünde kullanıyorsan duvara yakın olduğundan düzgün emiş yada tahliyede yapamıyordur. Test eden servis kapak açık test etmiş olabilir. Kasan fanların çalışıyor mu?
  12. C

Msi 1300w psu alınır mı

Eğer ekstra aydınlatmalar, fazladan pci-e ses vb. kartlar takmayacaksan ki bence ona bile 1300w fazla. Gereksiz bir harcama olur. almaya tam niyetli isen corsair de araştırabilirsin. İlerisi için yükseltmeler diyorsan 10 yıl öncede bu mantıkla 1000w aldık ama yeni teknolojiler aynı zamanda min...
  13. C

Mouse Oynatınca Coil Whine Sesi Geliyor

Benim tecrübelerime göre coil wine belirli watt harcama aralıklarında geliyor, karttan karta değişen şekilde. Masa üstündeyken fare hareketinde belirli bir watt değerinde harcayınca ses yapıyordur. Benim kart belirli yükse ses verirken %60 yük üstünde kesiyor sesi.
  14. C

PSU güç kablosunu elleyince ekran kartı duruyor

Tık sesi tek seferlik mi yoksa bir kaç kez mi geliyor, birkaç kez geliyorsa kısa devre yapan bir kablo olabilir. Kasaya ellediğimde derken sallamak/titretmek manasında mı? öyle ise psu kablolarında birisi yerine tam oturmadığından psu kendini korumaya da alıyor olabilir. Kabloları kontrol ettin mi?
  15. C

PC'nin parçalarını sökünce ayar gerekirmi

Ramleri sökersen eğer OC li ise Xmp ayarlarını biostan tekrardan yapman gerekir yüksek hızlar için. ekran kartı ve depolamalar için sorun olmaz. başkada söküp gösterebileceğin bir şey yok sanırım
Geri