Arkadaşlar konu dışı olacak ama bir türlü bulamadım nasıl yapıldığını o yüzden burada konudan alakasız bile olsa sizlere sormak istedim belki bir bilen vardır diye.
Ben oyun videoları çekiyorum ama kısa shortslar çekeceğim ama bir türlü üstte video altta oyun sanhnesi şeklinde çekim yapmayı...
Arkadaşlar iki alternatifim var.
1. si ryzen 5 5600 için rtx 4070 ve i5 12400f için rtx 4070 iki adet almak mı mantıklı yoksa,
2. si ryzen 7 7800x3d işlemci ve rtx 4070 süper ekran kartlı bir sistem mi almak mantıklıdır.
Oyun yayınları yapıyorum ayrıca python ile yapay zeka programlarıyla...
Ben yeni kasa aldım ona sistemi taşıdım. Ama mavi ile işaretli kısımda üst taraftakine ekran kartı çarptı ve yamuldu hemen duzelttim ama sistemi calistirdigimda çalışmadı ve işlemcinin orada kırmızı bir ışık yandı söndü. Acaba bağlantılarda mi hata yaptım yoksa yamulup ta duzelttigim şeyden mi...
monitör kendiliğinden kırmızı oldu. bende dp kaplosunu çıkarıp hdmi kablosu taktım ama gene kırmızı oldu ve sorunu bir türlü çözemedim.
monitör: Samsung Odyssey G3 27” 165 Hz Full HD Çerçevesiz Oyun Monitörü . Acaba monitör sorunlu olabilir mi? yani yeni aldım geri iade süresi bitti. garantiye...
Ryzen 5 5600 ve i5 12400f için 2 adet aşağıda belirttiğim sıvı soğutmayı alacağım. Sizce ikisi içinde yeterli olur mu? Fan devir sesinden bıktım artık...
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-7.nesil-rx-580-li-oyun-bilgisayari-1161294635/detay
bu sistem kaç eder sizce? gelişigüzel bulduğum bir şey. şimdi satış yaptığım için haliyle sık girip inceleme şansım oluyor. insanlar ne sistemleri koyuyor ne...
2. 3. nesil işlemci gt730 mudur nedir onları bile 15 üstü. rx550 vs görsen belli rakam altına bırakılmıyor. yani herkes sıfır fiyatına bakarak rakam belirliyor. 13 14 k sıfır satışı siz düşünün 2060 şın edeceği rakamı. yani sadece ekran kartı bile 20k üzerine çeker.
1710688092
bir arkadaş rtx...