Render'da test ettim cuda çekirdeklerini kapadığımda kullanım %65'lere kadar çıktı. Daha önce yaptığım stres testlerinde de %100'leri buluyordu ancak Valorantta FPS sabitleme olmamasına rağmen ve ekran kartı %20 yi geçmemesine rağmen kendisini %20 de sabitliyor. Yine alt çekirdeklerin hiçbiri...
Merhabalar, bilgisayarımda ryzen 9 3900x işlemci var. Ekran kartım 2080ti ve 16+16gb 3200mhz cl16 ram'lerim var. Psu fazlasıyla yeterli. Termal macun yeni değişti ve 240mm sıvı soğutma takılı. Ama işlemci kullanımım ne render alırken ne de oyun oynarken %20'yi geçiyor. Isınma veya ekran kartı...
Tamamdır. Bir de Cap dosyası dışında renamer.exe olarak da bir şey indi bilgisayarıma onu da usb'ye aktarmam gerekiyor mu?
1695384142
Açınca böyle bir şey diyor sanırım dediğiniz gibi yedekleme için ama tam olarak ne olduğunu anlayamadım
Düzeltme: 4k yüksek ayarlar değilmiş 2k yüksek ayarlarmış ama ben de 4k da düşük ayarlara
Düzeltme: 4k yüksek ayarlar değilmiş 2k yüksek ayarlarmış ama ben de 4k da düşük ayarlarda %90'lık ekran kartı kullanımı ile aynı fps'leri almaya devam ediyorum
1695383551
tamamdır hocam bios update...
Evet benzer, onun ekran kartı benimkinin bir tık altında sadece ve aldığı fpsler normal ama 4k yüksek ayarlarda oynuyor o ayarlara geçiş yaptığımda benim de fps'im aynı şekilde oluyor ancak sorun şu an 1080p düşük ayarlarda da yine aynı fps değerlerini alıyor olmam.
Dediğim gibi %'lik değerler düşük ancak tüm performans ayarları yapılı ve sınırlayıcılar kapalı. Yani normal koşullarda kullanımı maximuma çıkarıp fps'i yükseltmesi gerekiyor ki benimkinden çok daha düşük sistemlere sahip arkadaşlarım benden çok daha yüksek fps alıyorlar bu sayede ama benim...
Merhabalar valorant Ryzen 9 3900x işlemci 2080ti ekran kartı 32gb 3200mhz cl16 ram'e sahip bilgisayarım ile valorant oynarken herhangi bir fps sınırlaması olmamasına rağmen bilgisayarım oyun içinde 200-250fps leri görüyor, işlemci ve ekran kartı kullanımı neredeyse hiçbir zaman %30'un üstüne...
Tabii bu linkte de söylediği gibi Windows'un bellek testi üzerinden yapabilirsiniz ama memtest çok daha sağlıklı oluyor, ram üzerinde ne hata varsa gösteriyor diye biliyorum.