Ya açıp bakabilirsin örneğin asus tuf 4090 epey üzerinden fiyat takibi yap. 2023 kasım da ve aralık da 70k imiş şimdi 75k asgari ücret ise 11 den 17 ye çıktı. Her türlü fiyat artacak demek saçma. Gidip araştırabilirsin. Zaten bu milletin bireysel stokçuluk anlayışı bu fiyatlara getiriyor...
Kesinlikle 5800x3d 449 dolara çıktı aynı şekilde 7800x3d de 450 dolara çıktı. 9800x3d ise 479 dolara çıktı performans artıyor ama dolar bazlı fiyatlar çok değişmiyor. Ama 5090 en az 2000 dolar olur onda büyük farklar var gözüküyor.
Bence 5080 1200 dolara çıkış yapıcaktır. 4080 ile arasında devasa fark yok, vramler aynı cuda core larda 1000 fazlası var çok müthiş fark yok öyle, sızmış olan özelliklerine bakabilirsiniz. Yani 1200 dolardan ortalama 41,5 Bin TL msrp yapar buda bize yaklaşık 48-53 Bin TL ye gelir demektir...
Şu hyperdrive ssd kutusu Türkiye'de olsa çok iyi olacaktı ama malesef en mantıklı seçenek 1000gbps veren bir taşınabilir ssd gibi gözüküyor. Mac mini gen2 destekliyor o da en fazla 1000 gbps hızı destekliyor malesef.
Evet takılabiliyormuş özellikle thunderbolt 4 girişli harici ssd kutuları var örneğin hyperdrive ssd kutusu. Ama Türkiye'de yok malesef. Olsa 40gbps ye kadar destekliyor veri aktarımını. Normal bir ssd takabiliyorsun içine bu kutunun.
Öncelikle zamanınızı ayırıp detaylıca açıkladığınız için çok teşekkür ederim. Donanım bilgim inanın yok. O yüzden yanlış anlamış olabilirim. Şimdi Samsung 990 Pro Soğutuculu https://www.amazon.com.tr/dp/B0BM42X58C?m=A1UNQM1SR2CHM&tag=epey-21&th=1&psc=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=2 ve bu ssd kutusu...
Yeni çıkan Mac Mini M4 en basit modelinden alacağım, bu cihaz ile uyumlu mümkünse Thunderbolt 4 destekleyen Harici SSD önerisi verebilir misiniz? KC 3000 gibi yüksek hızlı bir SSD düşünüyorum ama bunun için nasıl bir harici SSD kutusu almak lazım. Donanımdan anlamıyorum o yüzden önerilerinizi...
Yeni çıkan Mac Mini M4 en basit modelinden alacağım, bu cihaz ile uyumlu mümkünse Thunderbolt 4 destekleyen Harici SSD önerisi verebilir misiniz? KC 3000 gibi yüksek hızlı bir SSD düşünüyorum ama bunun için nasıl bir harici SSD kutusu almak lazım. Donanımdan anlamıyorum o yüzden önerilerinizi...
Merhaba bu yeni çıkan M4 Mac Miniyi almak istiyorum ama 256 GB disk kapasitesi çok az ve 512 yapmak için 9 bin TL fazla ödemek gerekiyor ki imkanı yok vermem. Ucuz ve güçlü bir makine olduğu için almak istiyorum ama bu SSD olayını harici disk ile falan çözebiliyor muyuz yardımcı olabilecek biri...
Bunlarda dalga geçiyorlar resmen. Daha geçen ay 5*70 gr olanı 30 TL idi. Şimdi 45 tl yapmışlar. Ne var bunda da %50 zam yapıyorlar. Asıl bunlar şikayet edilmeli. Bir yıllık enflasyon %49 iken bu aç gözlüler 1 ayda yapmış.