Yani saatlerdir şu saçmalık yüzünden yapmadığım şey kalmadı .D Sonuç; power switch bozulmuş, kısa devre yaparak önce psu yu sonra da anakartı çalıştırdım, sorunsuz çalıştı. Fanın yanında kasa da almam lazımmış demekki. Şu ufacık tespiti saatlerdir koyamadığıma yanıyorum :D
anakarta ne takılıysa çıkardım işlemci dahil. Tozunu falan aldım anakartın, ufak bi fırçayla, yeni temizlediğimden çok tozlu değildi zaten diğer donanımlara dokunmadım. Macunu sürdüm, işlemci güç kablosunu taktım (altta kalacağı için önce taktım), fan kablosunu taktım, ramleri, kabloları son...
Fan henüz bugün ulaştı elime. Fanı, eskisiyle değiştirirken macunu da değiştirdim. Fanın yanında gelen macunu sürdüm eski macunla markaları birbirinden farklı, bir şey fark eder mi bilmiyorum. Bastım PC açılmadı hiçbir tepki vermedi. Defalarca kontrol ettim eksik mi taktım diye, sonra fanı...
Aşağıdaki videoda gösterdiği her şeyi yaptım ama yine de olmuyor.
hatta üstteki exe olmayınca Plus_exe'yi denedim yine olmadı.
Videoyu açmazsanız eğer, x360ce yi kullanıyor.
kb bakma biraz gerildim ne yaptığımı bile görmez oldum bu kartı kullanıyorum https://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-rtx-4060-ti-ventus-2x-black-oc-16gb-gddr6-128bit-dlss-3-ekran-karti.html
Kasayı temizledikten sonra Valorant açayım dedim, FPS kısıtlaması olduğu için ekran kartı zaten çok ısınmıyor. Girdikten 5-6 dk sonra GPU fanları delicesine dönmeye başladı. MSI Afterburner açıktı 50-60 derecelerde çalışıyordu. Uygulamasında fanspeed 30 gösteriyordu ama gelen ses hiç de öyle...