Arkadaşlar almaya karar verdiğim modeli acer TravelMate P2 TMP215-41-G2-R2eg nx. VS1ey. 001 olan notebookta ileride RAM vb. yükseltmeler yapabilir miyim RAM'in yanında örneğin ileride daha güçlü bir APU işlemci takılabilir mi ya da bir şekilde ekran kartı takılabilir mi cihaz elimde olmadığı...
25g3zm nin düz olması sizde olumsuz bir durum oluşturuyor mu (görüntüde bozulma falan yan taraflara bakınca görüntünün kötü olması gibi) çünkü biri VA larda kavis olmasının iyi hir etkiye sahip olduğunu söylemişti 25g3zm benimde aklımdaki model ama kavisten dolayı böyle bir sorun oluşup...
@İsimbulamajim Hocam bugün Asus TUF Gaming VG27VQM1B modelini gördüm aslında aoc 25g3zm/BK modeli ilk tercih gibi duruyordu ama bu 10 bit, aoc monitör 8 bit tabi bide asus monitör 27 incde 1080p, ppı değeride diğerinden az daha düşük yani asus modeli tek dikkate alma sebebim 10 bit olması...
Aslında Soruyu karanlık sahnelerde grilik oluyor mu şeklinde sormak istemiştim. Karanlık sahnelerde kontrast oranının azlığından dolayı grilik beyazlık oluşuyor mu?
Yani hissediliyor mu yoksa çok da hissedilmez mi dersiniz.
Arkadaşlar öncelikle IPS panellerin renk olarak VA panellerin önünde olduğunu biliyorum. Ancak kaliteli 8 bitlik ,ghosting ve black smearing sorununun az çok cözülebildiği bir VA panel IPS yerine tercih edilebilir mi? Eğer IPS panellerde siyahlar çok griye kaçmıyorsa (daha önce monitör almadım)...
Yani açıkçası ben film izlerken karanlık sahnelerde sorun olmasından çekindiğim için zaten VA panele yönelmiştim birde internette araştırdığım kadarıyla VA film için iyi gibi bir izlenim oluştu bende.Tabi sadece film izlemeyeceğim oyunda oynamayı düşünüyorum
Modeller:Asus TUF Gaming VG249QL3A vs. Lenovo Legion R25f-30 vs. Aoc 25g3zm/BK
Arkadaşlar ben kaliteli va panel alma taraftarıyım çünkü hem yüksek kontrast hemde iyi renkler elde edebileceğimi düşünüyorum (olduğu kadar) yanılıyorsam lütfen düzeltin.IPS panel alırsam eğer kafamdaki modeli yazdım...
Kartın arka ayna yok. Galiba bu fiyat ondan dolayı. Dediklerinizi sorayım en iyisi ama kartı kendim inceleme imkanım yok satıcı başka şehirde biraz riskli olacak değer mi bu riski almaya bilmiyorum satıcı mağaza sahibi bütçem kısıtlı olduğu için bu risklerle uğraşıyorum öğrenciyim burs parası...
Yalnız hocam baya uygun arka aynası olmadığı için heralde onu da araştırdım çok bı sorun olmuyormuş heralde birde aynayı başka bir satıcıda buldum aynı anakartın aynası sizce bu bilgiler ışığında uygun mudur yoksa tavsiyeniz varsa öğrenmek isterim
1743934889
Peki sürüm uygun değilse bunu kendim...