Selamlar guys. Şimdi benm sistemim var ve özellikleri şunlar;
asus rog b450f gaming anakart
r7 3800X cpu
16gb 2x8 3200mhz gskill trident z neo ramler
asus rog 1660ti o.c ekran kartı
cooler master masterliquid v2 240mm sıvı soğutma
m2 ve sata ssd ler
asus rog 650W 80+ gold psu
şim ben bu sistemde...
Selamlar şimdi bende 1660ti ekran kartı var nvidia ve monitör alıcam şimdi. Ekran kartım nvidia olduğu için g-sync teknolojisi ile uyumlu fakat gsync monitörler aşırı pahalı. Ben freesync bi monitör alsam 165hz 1ms asus marka veya msi farketmez fiyat daha uygun her türlü. Bu monitörü alsam...
Öncelikle her ekran kartı ısınır bu bir gerçek onun dışında havanın sıcaklığını göz önüne alırsan alman gereken ortalama değer 65-75 dereceler arasıdır. Tabi burada kasanın soğutması da önemli rol oynar 2 fanlı kasayla 4 fanlı kasayı bir tutamazsın. Elindeki ekran kartı sanırsam çift fanlı ve...
Hepsiburada dan sürekli alışveriş yapıyorum ve tr de en güvenilir sitedir bu konuda orjinal malın garantisini verir güvenli alışveriş yapabilirsin kolay şekilde iade edebilir ve hiçbir sorun yaşamazsın
Bro eğer fotoğraf video düzenliyorsan animasyon gibi işlerle uğraşıyorsan işlemci önemli bunun dışında yeni çıkan ekran kartlarıda bu konuda önemli çünkü render olayına artık ekran kartlarının da önemi büyük animasyon tarzı render alırsan ekran kartın önemlidir ama photoshop için ram ve işlemci...
Overclock senin performansını artırır bunun yanında aşırı güç beslemesi olduğu için kartın ömrünü kısaltır aynı olay işlemciler içinde geçerli aynı şekilde 500 serisi bi karta da overclock yapıp değerlerin çok çok üstüne çıkarsın fakat ekran kartını 5 yıl kullanıcaksan ömrü 4 yıla düşer
Bütçen varsa işlemci r7 daha iyi olur ekran kartına gelirsek 2060 rtx serisine giriş bi kart ve senin o oyunlarda çok çok işini görür tabi yapıcağı işe göre işlemcinden biraz kısıp r5 e yönelip ekran kartını da yükseltebilirsin yeni nesil r5 işlemciler oldukça güçlü darboğaz yaşamazsın kolay kolay
Şimdi legal yolla da kazanırsın illegal yolla da. İllegali boşver sen :D zamanında bulaştım ve hala cezalarını çekiyorum sana tavsiyem youtube gibi platformalardan fotoğraf ve video düzenlemeyi öğren ve biraz kafa yor yaratıcı olmaya çalış bişeyler yap kendince ve geliştir kendini reklam...
Razer cynosa chroma kullandım uzunca bi süre güzel bi klavye fakat yazılımı biraz sorunlu razer ın kronik sorunu bu ama rgb olayına takılamazsan al kullan öneririm cynosa lite modeli de var rgb değil ve biraz daha uygun fiyatı ve incelemesine de bakabilirsin link bırakıyorum
İkinci olarak...
Dostum mekanik klavye seviyosan gamepower ürünlerinin videoları incelemeleri var youtube da birçok video bulabilirsin. Ama mekanik klavye istemezsen sana uzun süre kullandığım 2 klavyeyi önerebilirim birincisi logitech g213 diğeri de razer cynosa chroma
buyur bu da bizzat razer ın inceleme...
Basit gibi gözüküyo ama sistemde psu çok önemli sen ucuz diye 150-200 lira ucuza alırsın sonra aşırı yüklenme olur bi anlık kesinti olur vs güç kaynağın kalitesiz olduğu için tüm parçalarının kısadevre yapma bozulma riski var alıcaksan biraz daha para biriktir bekle ve corsair, fsp gibi...
İlk olarak 32gb ram abartı bu sisteme oyun için sana tavsiyem r5 3600 veya 3600x olabilir ama işlemci gerektiren programlar vs varsa r7 3700-3800 işlemcilerine yönelebilirsin tabi bütçene bağlı. Sonuç olarak r5 3600 işini çok rahat görür güçlü bi işlemci soğutma olarak da hava veya sıvı soğutma...
Dostum ekran kartı dikey takma olayı tamamen gösteriş işidir :D bende takıntılıyım böyle şeylere yeni sistem topladım ve aparat sipariş ettim kullanırım sana detaylı bilgi veririm henüz elime ulaşmadı bunun dışında kasanın hacmi de önemli eğer yan tarafa yani cam kısmına fazla yaklaşırsa sana...