Aşağıdaki markalarda çalışan yaklaşık 200.000 mühendis, milyar dolarlık ARGE'ler sonucunda "yokuş yukarı 1. vites, yokuş aşağı geri vites" bilgisini kullanım kılavuzuna ekleme gereği duymuşlar. Dolayısıyla ortada tartışılacak bir durum yok. Mekanik olarak yapılması gereken bu.
Ford
Honda...
Dişli oranının yüksek olması tek başına belirleyici değildir. Aksi halde her koşulda R’de bırakmak gerekirdi çünkü 1. vitese göre daha fazla direnç sağlıyor. Viteste bırakma mantığı oran değil, aracın kaymak istediği yöne göre motoru kompresyona en stabil şekilde sokabilmektir. Bu stabilite...
Arabanın burnu yokuş aşağı bakıyorsa vitesi R’de, yokuş yukarı bakıyorsa 1'de bırakmak gerekir. Bunun amacı, el freninde herhangi bir arıza olması halinde ek bir güvenlik önlemi almaktır. El freninin boşa düşmesi durumunda lastikler hareket etmek ister. Araç viteste bırakıldığında tekerlekler...
Önemli değil. Yorumlarına da baktım kargolarken 2 tane buz aküsüyle yolluyorlarmış sanırım. Onlar da bedavaya gelmiş oluyor yazın kullanılır. :kizginpeepo:
PXN'ler gerçekten aşırı uygun fiyata çıktı. Tek seferde hem G29 tarafına hem de Moza tarafına meydan okudular diyebilirim. Ancak zamlanması kötü oldu. Belki stok azaldığı için arttırmışlardır bilmiyorum ancak tekrar düşse çok iyi olur. Düşüp düşmeyeceğini de bilmediğimiz için burada karar sana...
Ultra pedallarında da sertlik ayarı yok gibi gözüküyor. Moza'daki gibi ekstra kit gerekiyor sanırım. Moza R3-R5'deki pedallara benzetmişsin ancak onlar da casual sayılır bence. Nihayetinde loadcell yok. :peepo1:
Debriyaj ile almak varken plastik olması çoğu kişinin umrunda olmaz. Bir de Ultra'da olan tarzda pedallar stand-kokpit harici hiç kullanışlı değil. Frene basıyorsun ön taraf havaya filan kalkıyor. DD sisteminde bir değişiklik yoksa Pro çok daha mantıklı bir seçenek gibi duruyor.
V10 Pro ve Ultra arasındaki fark nedir? İkisi de DD, ikisi de 3.2 Nm, ikisinin de pedalları hall effect. Buna rağmen Ultra modeli çift pedal olmasına rağmen 2K daha fazla fiyata sahip.
Team Fortress 2 anahtarı baya mantıklıymış. Gidip 5 dolar bakiye almak yerine üzerine 50 TL ekleyip 4 tane anahtar alıp sattım 7.76 dolar geldi. Üzerine eklediğim 50 TL'yi düşersek (1 dolar), 6.67 dolar kazanmış oldum.