Dediğim gibi oyundan oyuna durum farklılık gösterir. Tek modül ramın çift modül ramı geçtiği oyun dahi bulunabilir. Önemli olan genel performans. Mümkün olduğunca çift modül ram kullanmakta fayda var.
Oyundan oyuna değişiklik gösterir. Aklında bir fikir oluşması açısından karşılaştırma videolarına bir göz atabilirsin. Asla alınmaz denecek kadar bir fark yok ancak ben olsam mutlaka çift kanal alırdım.
2x8 ile 1x16 arasında önemli bir performans farkı var. Bence 2x8 alıp ileride 32 GB'a geçeceğin zaman elindeki ramleri satıp 2x16 geçmek en mantıklısı.
Bilmiyorum pek film izleme hobim yoktur. Ara sıra izlerim ancak görüntü benim için o kadar da önemli değil. Normal bilgisayar monitöründen izliyorum. Elbette OLED TV'nin görüntüsü daha güzel olacaktır ancak ben film izleme amacıyla o kadar para harcamam. Burada olay senin kararına kalıyor.
Oyun oynamak için alınır ancak uzun süreli film izlemek için pek uygun olduğunu düşünmüyorum. Bir kaç kez izlenebilir ancak bir yerden sonra canın pek istemez. Hem terletiyor hem de biraz ağır olduğu için pek rahat sayılmaz. Amaç film izlemekse kaliteli bir projeksiyon daha mantıklı olur. Ancak...
Ben adaptörün kablosunu kullanıyorum. Telefonun kutusundaki kabloyu hiç çıkartmadım. O da kalitelidir ancak adaptörün kablosu daha kalın ve örgülü olduğu için onu kullanayım dedim. Onun haricinde satış sayfasında aşağıya eklediğim görsel bulunuyor. Detaylı bilgim yok ancak Chat GPT'ye sorduğumda...
Bu fiyata daha iyisi olduğunu düşünmüyorum. AM5'e geçmek için satın aldım. İlk etapta 7500F ile kullanacağım ancak ileriki zamanlarda 9700X-9800X3D ile beraber de rahatlıkla kullanılabilir. Bundan önce de kuzenim için almıştım ve herhangi bir sorun yaşamamıştım.
Oyuna ve grafik ayarlarına göre VRAM kullanımı fazlasıyla değişiklik gösterir. RX 6600 8 GB ekran kartıyla MSAA X2 Ultra ayarlar 1080P oynanıştan aldığım bir ekran görüntüsünü aşağı ekledim. VRAM kullanımı sınıra dayanmış durumda. Burada ayarları kısarsan VRAM kullanımı 4 GB'lara kadar düşer...