Direksiyon seti alırken bakman gereken en önemli şey Force Feed Back (FFB) olup olmadığı. Ardından bakman gereken şey ise bu FFB özelliğinin hangi yöntemle sağlandığıdır.
Örnek vermek gerekirse Rampage V902 veya W20 gibi setlerde FFB yoktur (Bunlar kesinlikle alınmamalı). Logitech G29'da ise...
10K bütçede yeni olarak alabileceğin düzgün bir model yok maalesef. İkinci el PXN V10 Pro bakabilirsin, 13K'ya bulunabiliyor. Bütçemi kesinlikle aşamam dersen 10K altına rahatlıkla Logitech G29 bulursun ancak PXN V10 Pro ile aralarında çok ciddi fark var. Ayrıca bu set 5-10 senelik eski tip...
Dediğin gibi çip önemli. Ram fiyatları ilk arttığında ikinci elden 5000 TL'ye 2x16 6000 MHz CL38 ram yakalayıp almıştım. Almadan önce çipini kontrol edip o şekilde aldım (Hynix A-Die). Ancak üşengeçliğimden ve performansını yeterli bulduğumdan hiç CL düşürmeye çalışmadım. Muhtemelen 1.40-1.45V...
Direct Drive olduğu için PXN V10 Pro almalısın. G29 dişli, T300 ise kayışlı sisteme sahip. İki sistem de Direct Drive'a göre dezavantajlara sahip. Dolayısıyla V10 Pro varken bu iki set seçenek bile olmamalı.
13K'ya G29 alınmaz. Dişli sistem kullandığı için çok sesli ve pürüzlü çalışıyor. Onun yerine PXN V10 Pro alabilirsin. Direct Drive olduğu için bu set G29'a göre kıyaslanamayacak derecede iyi.
Örnek...