anladım hocam teşekkürler yorumlar için, bu arada uyuyakalmışım o yüzden bu kadar geç cevap verdim.
Acaba dediklerinnizi sağlıklı şekilde yapabilmem için önerdiğiniz bi anlatım videosu var mı ?
1747126050
yani 90 dereceler bu işlemcide uzun kullanımda zarar vermez mi diyorsuuz ?
Yabancı forumlarda falan da baya bi araştırdım elimden geldiğince ama r9 7900x için mantıklı bi soğutma yöntemi bulamadım. (eğer aynı işlemciyi kullanan biri varsa fikirlerine ihtiyacım var )
Arctic Liquid Freezer III 360 kullanılmasına rağmen işlemci çoklu çekirdek testlerinde yük altında 90lı...
yok hocam kabloların farklı olduğunu biliyorum, kullanım konforunu arttırmak için dedim. elimde halihazırda usp3.0 kabloları buluyor
bunu yapsam bi sorun olur mu acaba merak ediyorum
merak ettiğim şey şu;
yeni kasamda 1x usp 3.0 ve 2x usp 2.0 girişi var
bu usp 2.0 girişlerini söküp, usp 3.0 dişi girişli anakarta takılan kablodan alsam yanlış bi şey yapmış olur muyum ?
anakarta da 3.0 bağlantısına bağlıyıcam tabii ki
anakartım...
teşekkürler ama radyatör uzunluğu 402mm olarak gözüküyor bir de Arctic markasını kullanmak istiyorum. yani sorum şu;
bahsettiğim 240 mm sıvı soğutu işlemcimi soğutmaya yeter mi ?
Arctic Liquid Freezer Ill kullanmak istiyorum ve 360mm olan modelin radyatör uzunluğu 397.5mm olarak gözüküyor. yani standart bi 360mm soğutucu değil maalesef
kasamın da üst kısmı 30cm
ryzen 9 7900x işlemcim var ve Arctic Liquid Freezer Ill 240mm A-Rgb sıvı soğutma sipariş etmiştim kasam büyük olmadığı için
bu soutucu işlemcimi soğutur mu ?
yabancı forumlara baktım ama birisi yeterli olur derken birisi olmaz demiş,
ayrıca kasam : XPG Valor Mesh Siyah Rgb Mid Tower 750W 80+...
tamamdır hocam sağolun gerçekten. artık sadece ilk defa pc toplayacağım için hepsinin tek tek videolarını izleyip sistemi yakmamak için dua etmek kaldı :)