EmirEffect isimli üyenin son içerikleri

1. E

5000 tl civarına kablosuz oyuncu kulaklığı önerisi

Bir arkadaşım için 5000tl civarında kablosuz kulaklık bakıyoruz, öneriniz var mıdır ? Ayrıca f/p kulak içi kulaklıkta istiyor, telefonu s24fe buna uygun bir öneriniz de varsa süper olur.
  2. E

Anlık takılma ve fps drop

9600x / 9060xt 16gb sistemimi ilk topladığım zaman rustta aynı sorunu yaşamıştım. Araştırmam sonucu redditte birisi bu 2.5gbe ethernet portunu devre dışı bırakmak gerektiğini söylemişti. Denediğimde gerçekten de işe yaradı lakin oyunu wifi üzerinden daha pingli oynuyordum. Bir süre wifi...
  3. E

Format sonrası AMD sisteme hangi yazılımlar kurulmalı ?

Selam, AMD cpu ve AMD gpu bulunan bir sistemim var. Bundan kısa zaman önce topladım fakat çok fazla uygulama yükleme silme işleminden sonra bazı sorunlar yaşamaya başladım. Özellikle anakartım için kullandığım ASUS Armory Crate uygulamasını sildikten sonra bazı oyunlarda fps droplar görüyorum...
  4. E

İşlemcideki dahili gpu kapatılmalı mı?

Selamlar, R5 9600x işlemci ve RX 9060XT ekran kartı kullanıyorum. Son gelen AMD Redstone teknolojilerini deneyebilmek için driver kurmadan önce ddu ile bütün driverlarımı silmiş ve temiz kurulum yapmıştım. O gün gerekli chipset ve driverları kurmama rağmen sürekli olarak windowsta ve anakartımla...
  5. E

7000tl'ye kablosuz kulaklık önerisi

Merhaba, yaklaşık 1 senedir razer barracuda x model kulaklık kullanıyorum, ancak sorunlarından dolayı artık çok yıpranmaya başladım. Bilgisayarı her açtığımda adaptör sök-tak işlemi, yazılımda tutarsızlıklar, para ödediğim razer thx yazılımının synapse içinde olmadığı için legacy versiyonuna...
  6. E

Sistem yükseltme tavsiyesi ve teknik bilgi

Detaylıca hepsini cevaplamışsın teşekkür ederim.
  7. E

Sistem yükseltme tavsiyesi ve teknik bilgi

Selamlar, geçtiğimiz aylarda bir sistem topladım şimdilik gidişatından memnunum fakat ilerleyen dönemde yapacağım yükseltmeler konusunda fikirlerinizi merak ediyorum. 2k yüksek fps için bir sistem toplamak istiyordum fakat bütçemden dolayı 1080p çözünürlükte kullanmak için sizlerin de...
  8. E

Sistemde aşırı ram kullanımı

Chrome'da sadece 2 sekme açık, neden öyle görünüyor bilmiyorum. Eski laptopumda da 32 ram vardı ama bu kadar kullanmıyordu böyle görünce sorun var sandım. Normal diyorsanız sorun yok hocam teşekkür ederim.
  9. E

Sistemde aşırı ram kullanımı

Selamlar, yeni sistemimi topladım ve ihtiyacım olan uygulamaları kurdum. Fakat bugün görev yöneticisine baktığım zaman oyun vb. uygulamalar açık olmadan yaklaşık 18GB RAM kullanımıyla karşılaştım. Belirtmem gerekiyorsa, Razer kulaklığım için THX Spatial, Razer Mousem için Synapse 4 Yazılımını...
  10. E

Rx 9060 xt siparişimi iptal etmeli miyim?

Hocamlar ek detay olarak belirtmem gerekiyor, haftaya salı günü Türkiye' ye gelip sipariş ettiğim bütün bilgisayar parçalarını aldıktan sonra KKTC'ye döneceğim ve bir daha iade şansım olmayacak, en büyük tereddütüm buradan geliyor. Bu yüzden diğer parçalarda da en sorunsuz seçenekleri tercih...
  11. E

Rx 9060 xt siparişimi iptal etmeli miyim?

Selamlar, dün hepsiburada’ dan 16.999₺’ ye Sapphire pulse rx 9060 xt 16gb sipariş ettim. Henüz kargoya verilmedi ve kafamda ciddi tereddütler var. Rtx 5060 ti 16gb için bütçemin çıkma ihtimali asla yok. Amd ekran kartı seçmemin tek nedeni vram konusunda sorun yaşamamaktı. Çünkü güncel kartlar...
  12. E

5000tl monitör önerisi

Selamlar, yaklaşık 5000tl bütçem var monitör almak istiyorum. Geçenlerde samsung g3 monitörümü renk doğruluğu ve ghosting sorunundan bıktığım için sattım. Önceliğim 24 inc, ips panel ve ghosting sorunlu bir model olmaması. Ölü piksel konusunda da adı çıkmamış bir model olursa süper olur çünkü...
  13. E

Sistem toplayacağım parça seçmeme yardım eder misiniz?

Selamlar, Amd işlemcili ve vram avantajından dolayı amd ekran kartlı bir sistem toplamak istiyorum. İşlemci olarak ryzen 5 9600x ve ryzen 7 7700 arasında kaldım. Genel olarak oyun için kullanacağım (Battlefield 6, rust, fivem) ama ufak tefek yayın, video kaydı ve editlemesinde, ayrıca çoklu...
  14. E

Rtx 5060ti 8gb hala alınmaz mı?

Selamlar direkt soruma geçeceğim. Rtx 5000 serisi kartlar çıktığında 5060ti 8gb için çok negatif yorumlar yapıldı. 8gb vram için (haklı olarak) kartın gücüne uygun değil yetersiz ve alınmaz denildi. Fakat şuanda 20000tl üst sınır bütçe bandında alınabilecek kartlar genel olarak 5060 8gb, 5060ti...
  15. E

Isınma sonrası fps drop yeme sorunu.

Elimde 2022 kasa Asus Rog Strix G15 laptop var. Donanım olarak Ryzen 7 6800h cpu ve Rtx 3060 gpu var. Ve cihazda fabrika çıkışlı sıvı metal soğutma mevcut. Oyunlarda ortalama 80-90 derecelerde ısınıyor. Ancak bazı oyunlarda saniyelik fps droplar yiyorum bazen çok sık oluyor. Bunun ısı kaynaklı...
Geri