e ama hocam bu fps ve drop sorunumun nedeni değil ki aynı sistem ile daha fazla fps alan arkadaşım var ki normal bi fark da değil bu vallaha ram ve 2k çözüm olsa direkt alacağım zaten ki 2k monitör almayı da düşünüyorum benim sorun farklı ama ne bilmiyorum işte
yer yer değişiyor ama full ayarlarda ort 200-300 az da olsa bazen 300-400 arası (hatırladığım kadarıyla) ama normalde bundan daha fazla olması gerekiyor
ben cpu sıcaklığını gta da 74 gördüm ama 80'e çıktığını görmedim lakin Cpunk'a bakamadım maalesef yine de onda da çok bi sıcaklık yoktu ayriyeten ben 1080p de oynuyorum gpu o kadar da ısınmıyor 70e hiç çıkmadı ama yanlış hatırlamıyorsam 1-2 kere 60-64 oldu
şöyle ki hem fps normalde olması gerekenden Cpunkta 20-30 fps düşük gta da ise aşırı drop giriyor benchmarkta ve fps bu nedenle çok fazla düşüyor normalde 200e yakın alacağım yerlerde 100-130 aldığım oluyor ve kasıyor gibi bir görüntü oluyor
4070 ti super ekran kartı
7500f işlemci
b650 anakart
16gb 5600mhz ram
750w 80 gold psu xpg k mesh kasa
512gb + 1tb m2 ssd
sistem parçaları bunlar ama gta benchmarkta videolarda gördüğüm fpslerden eser yok stabil değil ve sürekli drop yiyor ve fpsler düşüyor neden olduğunu neyden kaynaklandığını...
Arkadaşlar merhaba ben böyle bir sistem yaptım gelecekte işlemcii değiştirebilirim o yüzden 7500f de kaldım ama anakartı yükselttim çünkü 2 adet m2 yuvası istiyorum ve de pasif m2 soğutması varmış hoş gözüküyor :D.. 4070ti super aldım çünkü 2k da elden ring ve yeni çıkan wukong oyununu oynamak...