reisim soruyu soran ben değilim başka birisi profil fotoları aynı karıştı sanırım :D amd adrenalin bu arada uygulama
1756334350
Hocam nereden sabitleyebilirim acaba şuanki monitör idarelik ve oyun içi ayarlar şu şekil
evet hocam tekrardan rdr 2 ye girdim ve evet kart yüzde 99 ile çalışıyor genellikle işlemci konusunda bazı problemlerim var onları da termal macun yeni bir soğutucu ile düzelteceğim inşallah yeni aldım fakat 2. el aldım o yüzden biraz masrafa ihtiyacı var bu ufak tefek şeyler harici bir sorunu...
hali hazırda bi ayarım vardı memnun olduğum onu yapacaktım uygulamaya girdim önceden yaptığım ayarında fotosunu almıştım ona da baktım ve farkettim ki zaten ayarlamışım ben en son sıfırlandı diye hatırlıyordum yanlışım varmış demekki hocam fan ayarım duruyor şu anlık göz atın diye ekliyorum...
Hocam onu baya yaptım da ara sıra bişeyler oluyor ve amd den bildirim geliyor beklenmeyen bir sistem arızası nedeniyle ayarlar sıfırlandı tarzı bişey yazıyor baktım forumlarda psu kaynaklı olabilir denilmiş diğer kullanıcılara ben bi program ile psu yu yaklaşık 5 dakika kadar test ettim hiçbir...
Arkadaşlar ultra ayarlarda rdr 2 oynuyorum ve sıcaklık değerlerinin fotoğrafını bırakıyorum ultra değilde tüm ayarları yüksek yapınca su olmayan yerlerde sıcaklık baya baya boşta gibi gidiyor fakat su olan bi yere gelince fotoğrafta bıraktığım gibi oluyor anlık bende gönül rahatlığıyla ultra...
Hocam klima takıldı bugün oturma odasına bende baya oyun filan girdim takıldım 2 saat civarı oyun oynadım ultra ayarlarda 1080 p deydi sürekli ayarlar rdr2 de bile gpu 70 dereceyi geçmedi asla eniştemin tavsiyesine göre yaptığım fan eğrisi ayarlarını da varsayılana aldığım haldeydi bu sonuçlar...
İşlemci 75 80 derece arası gidip geliyor pek yukarıya çıkmıyor işlemciye fan eğrisi ayarı yapmadım
1754070996
Hocam benim ekran kartı xfx RX 7800 XT speedster swft 210 modeli 2 fanlı ve bu test 40 derece havada klimasız odada yapıldı sıcaklık servise gidecek kadar kötü değil diye düşünüyorum...
1754066506
Sonuçlar bu şekilde fakat oyuna girip FPS limitini kaldırınca ekran kartı sıcaklığı 86 87 yi buluyor ve fan eğrisini 85 derecede %100 fan hızına ayarladığım için PC uçacak gibi oluyor FPS limiti 120 yapıyorum TV 60 Hz v sync kapalı olduğu için ekran yırtılması çok fazla oluyor ama...
Sistemin temiz olduğunu eniştem söyledi ve o söylediği için içim çok rahat çünkü o baya bi anlıyor PC den donanım veya yazılımsal olarak biliyor baya ve şimdi TV ye takarak stres testleri yapacağım sonuçları paylaşırım ilk önce fan eğrisi yapacağım ondan sonra stres testine gecicem ekran kartı...
Arkadaşlar yeni bir ikinci el temiz sistem aldım ve henüz monitör almadım bu yüzden TV üzerinden test ediyorum 2 gündür . ilk gün ultra ayarlara çekerek oyunlar oynadım ve TV 60 Hz olduğu için v sync ayarı açık şekilde oynadım oyunları , o yüzden ekran kartı kullanımı %20 30 civarındaydı...
Son gelen pubg mobile güncellemesinden sonra oyundayken önceden medya ve hoparlör sesi vardı şuan sadece medya sesi var hoparlör yok bundan dolayı yankı yapıyor var mı bu durumu yaşayan veya çözümünü bilen ?
Zaten onu yarın deneyecektim de şimdi meraktan denedim sadece güç verdim ve vazgeçtim reis korkmaya başladım daha başına oturmadan bozarsam yenisini alacak ne imkanım nede durumum var kafayı yerim kartın calistigini gördüm muhtemelen görüntü de verecek monitör alıp sistemi tamamen kurana kadar...
Hocam
Hocam beni korkutan şey fanların durması değil PSU rampage 850 watt 80 plus Gold sertifikalı PSU 80 plus Gold sertifikası olduğu için korkum az ama rampage psu lar bilindiği üzere sıkıntılı herhangi bir hasar veya yanma olmasindan korkuyorum sistem temiz ama yani bizzat bilen kişiler...