doğru diyorsunuz hocam bende geçen altın almaya gittim kuyumcuya adamlar en son dayanamamış altın yok yazmış a4e kapıya asmış :D
herkes yapıştı bi yandan savaş bi yandan borsa altın düşünce almak tabi mantıklı
eklendi hocam birde bir tavsiyem olucak belki eklenmiştir bilemiyorum ancak bazen simulator oyunları hep tekrar etmeye başlıyor onuda çözerseniz harika olur açıkçası küçük bir öneri olsun benden ellerinize sağlık ama :peepokalp: :peepokalp:
hocam açıkçası araç için şuan altın bozmak saçmalık bu piyasada aciliyeti yoksa tutabildiğiniz kadar tutun bence insanlar altın düştüğü için araç satıp altın alıyor öyle bir piyasa şuan bana kalırsa bekliyin biraz nasip kısmet
ben 2. elde koyabileceğiniz acilyetten dolayı en satılabilecek fiyatları yazıyorum şöyle
intel i5 14400F 6000
Thermalright Lga 1700 2500-3000
Gigabyte Z790 2. el bulamadım 0ı 15 ortalama 7000-8000
32 GB (2x16) Kingston 3200 MHz 6500-7000
MSI Spatium M480 Pro 6000-7000
Lian Li Vectör V100R...
yani kasa 30 35 civarı zorlanabilir diğer monitörde 7 civarı 2. elde aparatla 8 desek tüm sistem ortalama 50 yi zorlarsınız gibi ama acilyeti var ise bana kalırsa tek tek ilana koyun daha rahat satarsınız kasa ve parçalar satılır ama 2. elde monitörler pek gitmiyor onun dışında tek tek...
evet hocam darboğazdan oluyor gibi 2.el güzel bi 5600 bulursanız sorun çözülür bende 1660 ti ve 5600 kullanıyorum minimum 250 fpslerde oynuyorum valorant hem işlemci değişin hemde kasayı güzelce temizlerseniz sorun çözülür
yani hocam ekran gibi korkmayın 2 olasılık var ya kablo ya panel başka bi portta kablonuz varsa deneyin ona göre haraket edersiniz dp ise hdmi filan deneyin belki portta bir sıkıntı vardır ama panel gitmiş gibi duruyor
yani biri 12 biri 16 gb ekran kartı şuan 10gb 3080ler bile yüksekte 2k oynatıyor 4kda fark eder evet ama 2kda 15k için kesinlikle vermeye gerek yok düz 5070 alabilirsiz bence ilerde 6000 serisi çıkınca vram yetmez ise veya 4k ya geçmek isterseniz 16 şart olacaktır
4000 ve 5000 serisi kartlarda var sanırım ben biraz kullandım deneme fırsatım olmuştu fpssi arttırıyor akıcılık kazanıyor yapay zeka destekli olduğu için hani öyle grafiklerde gözle görülür bir fark yoktu ama fps anlamında yüzden 15 20 fark etmişti açıkçası yalan olmasın kartınız destekliyorsa...
yani hocam psuda 2. el pek önermem ama bu fiyatlara 850 olmasada 750w güzel 0 psular bulabilirsiniz
ve biraz kullanılmışsa eğer sıkıntı çıkartabilir normal bir parça değil tamiri pek mümkün olmayan bir parça bana kalırsa sisteminiz neyse ona göre 0 psu almak daha mantıklı