Peki hocam aralarında donanımsal olarak çok büyük fark var mıdır?
Donanım, kamera, ekran ve teknoloji olarak büyük bir far var mıdır?
Aslında hem ios telefonu deneme hem de direkt alabileceğim bir telefon 14 pro max ama bir yandan da eğer çok fark var ise direkt 16 pro max alabilirim...
Hocam 18 pro max ilk çıktığında fiyatları yüksek oluyor burada ve en az 3-4 ay sonra fiyatları düzeliyor...
Ondan dolayı direkt olarak 18 pro max almaktansa 16 pro max almayı düşünüyorum...
Peki şunu sormak istiyorum acaba 16 pro max ile 17 pro max arasında çok bariz fark var mıdır?
17 pro...
Hocam çok fazla git gel yapıyorum ondan dolayı elimdeki eski masaüstünü satıp laptop almak zorunda kaldım sırf işlerimi görmek için.
İşimi görmek için derkende tabii ki sadece ms office vs değil de tasarım işleri + oyun da oynamak... Zaten laptopta oynadığım oyunlar LoL + Valorant şuanki laptobum...
Arkadaşlar merhabalar,
Libya'da çalışıyorum ve burada tüm telefonlar Türkiye'den yarı fiyatı...
Hep bi iPhone deneyesim olmuştur fakat almışkende 1 kere telefon alıp 2-3 yıl bir daha telefon değiştirme derdini bitirmek istiyorum. (ios işletim sistemine alışamam korkusundan hiç iphone almak...
Arkadaşlar hepinize teşekkürler tamamdır parça parça toplamaya karar verdim vira Bismillah derim artık Eylül başında...
Bir de sizce o fiyatlara laptop alacak olursam hangi laptopu önerirsiniz?
Buradan almayı planlıyorum ama burada ki fiyat ile Tr'deki fiyatını karşılaştırmam için bana 1-2...
Şimdiden alamayacağım ama nasipse eylülün ilk haftasından itibaren başlarım toplamaya...
İnşallah konuyu o tarihlerde tekrar hypleyacağım fakat şimdiden en azından hangi parçaları toplayacağımı bilirsem hangi ürünleri kovalayacağımı bilirim :)
Bu arada hocam tek endişem şu ara sıra hazır oem...
hocam peki bana şuan hazır sistem linki atma şansınız var mı? hazır alırsam ne kadara mal olur diye merak ediyorum...
Ayrıca bana 150bini geçmeyecek şekilde bir sistem parçaları sayablir misiniz?
Son ricam ise şu belki bir güçlü laptop aladabilirim memlekete çok gitmiyorum açıkçası...
Hocam bu arada tasarım da demişken öyle 3d renderlar vs yapmıyorum yani bilgisayarı yoran işler değil aslında...
Benim kafam şu yönden rahat olsun istiyorum 240hz monitör almayı planlıyorum.
Çoğunlukla rekabetçi oyunlar oynyorum dolayısıyla hız benim için çok daha önemli.
Hikaye modlu oyunlara...
Hocam aslında amd düşmanı değilim hatta bir önceki sistemimde r5 3600 işlemcim vardı fakat şuana kadar en azından ekran kartını hep nvidia kullandım ve nvidiaya daha çok alışık olduğum için RTX almayı planlıyordum.
Güncel ekran kart durumlarını da bilmediğim için kafamda hala RTX almak var...
oyun ve tasarım işleri ama ağırlıklı oyun olacak diyebilirim
1787322970
parça parça almaktansa tek parça olarak hazır sistem mi almamı öneriyorsunuz hocam?
Aynı düşüncedeyim fakat bazen istediğim ürünlerin muadili indirime giriyor bu da bazen daha fazla beklemeye sebebiyet veriyor...
Şuan aklımda hangi parçayı alacağımı belirlemedim çünkü 3-4 senedir hiç takip etmiyorum fakat en azından bütçemi biliyorum ve min 32gb ram'lık ve RTX5070 veya Tİ...
Arkadaşlar selam,
Şuan yurtdışında çalışıyorum ve bulunduğum ülkede kendi işimi gören bir laptopa sahibim...
Memleketteki eve pc almayı planlıyorum ve tek düşüncem şu;
- Acaba sistem parçalarını güzel indirimleri kovalayıp 2'şer 3'er şekilde mi almak? (2-3 ayda tüm parçaları biriktirecek...
GÜNCELLEME:
Olurda aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var ise temiz format kurulumu atmasını öneririm...
Müşteri destek hizmeti bilgisayarıma bağlandı ve ne yaptıysa hiçbir şekilde çözemedi bende çareyi format atmakta buldum.