Kesinlikle hos degerler değil. Üstüne 5dkluk test yapmış yani devam etse ne olu belli değil. Eger karta cok uzun süre bakim yapilmadiysa sebebi bu olabilir. Miningli kart da olabilir. Eger donanimsal sorunu yoksa ve uygun fiyata alacaksaniz dusunulebilir, aldigin gibi hem thermal putty hem de...
Muhtemelen ekran kartı yazılımı ile ilgili problem olabilir, ekran kartı driverlarını silip tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.
Haricinde bir fikrim yok.
Kartı satınca 3080 12GB, 3080ti önerebilirim
3070ti önermem.
5060 da alınabilir, ilk tercihim değildir.
9060xt 16GB öneririm.
Güncel takip etmiyorum ancak sistem iyi durumda ise 30küsür bine koysanız sırıtmayacak gibi duruyor.
Açıkçası 30bine yükseltme çok sınırlı olur, RAM fiyatları malum. CL30 6000mhz 16x2 RAM almaya kalksanız bütçe neredeyse bitiyor, ram harici 8-10bin civarına bir anakart, "yükseltme" adını alması...
AM5'e geçmek baya masraflı olacaktır, elinizde 5800x gibi güzel bir işlemci varken bence 5070-5070ti seviyesinde bir ekran kartına geçip PSU yükseltmesi yapınız.
6700xt veyahut bütçe artarsa rx 6800-6800xt-3080 bakın. Yukseltip yuksetlmemek oynayacaginiz oyunlar ve ihtiyaclariniza bağlı, islemciniz da cok iyi degil doğrusu. 6bine 2060'ı satabilirsiniz piyasası.
Expert olmasina gerek yok, normal yazan yerde 15-30dakikalik test yapmaniz yeterli. Sonuçları ben de tam anlamadım doğrusu, fazla iyi geldi. Dediğim şekilde yaptiysaniz testi endiselenecek bir durum yok.