Sistemim beyaz olduğu için görüntüye önem veriyorum
İşlemci : i5 14600KF Overclock İşine hiç olumlu bakmıyorum
360mm sıvı soğutmam var
Amacım VRAM Mosfetlerin Daha düşük sıcaklıkda çalışması
Eski anakart : Gigabyte b660m ds3h VRAM ler 110 dereceleri gördüğü için frekan ve voltaj kesiyor.
Gigabyte b660m ds3h kullanıyorum render da vrm mosfestlerim 110 dereceye çıkıyor ve bios kendini korumaya alıp frekansı ve gücü kesiyor bu sebepten öneri almak istiyorum
Ddr4 bir anakart şart ramleri daha yeni aldım
Aklımdaki düşünde
Asus rog strix B760-A
OC yapmayacagim
Vallaha Bende Anlamadım Durumu Bakalım Değişiklikden Sonra Neler Gelicek Başıma Arctic Liquid Freezer 240mm Var Soğutacağınıda Çok Sanmıyor En Büyük İkinci Sorunumda Sıvı Soğutma Şuan Bakacaz Bakalım
Rocket League , Fortnite, Warframe Ve Benzeri Bazı Oyunlarda Çok Sık Olmasada Yer Yer Drop Yediğim Yerler Oluyordu 32Gb 3200Mhz Ram Samsung 980 De Halı Hazırda, Bu Darboğaz Sebebi Sizce Bu Yüzde %19,7 Lik Degerden Kaynaklanmazmi.
İ5 12400F 6C12T
İ5 14600KF 14C20T
Renderda Nasıl Bir Fark Olmaz Hocam Aksine Gözle Görünür Devasa Bir Artış Olur Ayrı Eski Konuya Nispeten 12400F 3060 I Tam Besleyen Bir İşlemci Değil Bottleneck Testinde %19,7 Lik Bir Darboğaz Söz Konusu
Fakat i5 13600KF De Bottleneck Testinde %0.1 Darboğaz...
After Effect Ve Diğer Render Uygulamalarında Zayıf Kalıyor Render İşleri Sıklık İle Cpu Üzerinden Alındığı İçin Yeterli Gelmedi Bana. Oyuzden Değiştiriyorum Render Dışında 14.nesilin Yeni Çıkardığı Oyun Performansını Artıran Nimetden de (Oyun Optimizasyon Programı) Yararlanmak İstedim. Hem Oyun...
İşlemci Geldiğinde OCCT Den Güç Testine Tabi Tutacağım Umarım Kapanma Durumu Olmaz İ5 12400F De 10Dakikalık Testte Bir Sorun Olmadı PSU Dan Tiz sesleri geldi muhtemelen fan %100 de olduğu içindir diye tahmin ediyorum Bazen RENDER İşlerine Giriyorum Merakımı Gidermek İçin Sizlerden Bilgi Almak...
Fotoğraf da göründüğü gibi ne kadar doğru bir sonuç bilmiyorum ama 497 çıkıyor bende ASUS TUF 550B güç kaynağı mevcut şu anki işlemcim i5 12400f 6 aydır 550w kullanıyorum yük testinde vs sorun olmadı ama bu yeni işlemci ile beraber bir sorun olur mu deneyen varsa yardımcı olursa sevinirim 1 ay...
memtest sonucu sonrası sorunun işlemciden kaynaklı olduğunu anladım ürün incehesapdan alındı 9 aydır bu şekilde kullanıyorum mavi ekran nın işlemci den kaynaklanacağını hiç akıl etmemeşim 8. çekirdekde bir sorun var 1ile7 arasinda sorun yok
Merhabalar Konu Sadece Discordda Değil Sistemde Hiç bir şey açık olmasada belli bir süre sonra mavi ekran veriyor bana yardımcı olabilecek varmı
MiniDump Dmp Dosyam