Hocam derecelere çok takılırsan kafayı yersin işlemciden işlemciye göre değişir bazı işlemciler çok sıcaktır soğutamazsın 90 dereceyi çok geçmediği sürece sıkıntı yok devam. Ortalamasıda 70 ila 75 derece normaldir.
Şuanlık yetiyor olabilir ama ilerisini düşünmekte fayda var ilerliyen zamanlarda onu satıp bi üste geçiceksin mecburen seni uzun vadede götürür üstüne üstelik ısınan bir işlemcide değil. Pahalı soğutucular takmak zorunda değilsin.
Ben 13400f ile 4070 ti kullanıyorum çok memnunum hiç darboğaz yapmıyor eğer ileriye yönelik bi yatırım gibi yapmak istiyosan sende 13400f alabilirsin ekran kartında bi güncelleme yapıcaksan.
Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 MLW-D24M-A18PC-R2 240 mm İşlemci Sıvı Soğutucu
Çoğu sistemlerde kullanılan neredeyse milli soğutucumuz diyebilceğimiz güzel f/p ürünü olarak tavsiye edebilirim.
O paraya değmez fazla pahalı i7 almak zorunda değilsin ryzen 5 5600x te yeterli sadece oyun için olucaksa. İş için diyorsa ona karışamam işlemci için. Ramler değişebilir power suplly değişebilir.
Öncelikle 4070 Ti'lı bir sistem topluyorum o yüzden param çok olmadığında ilk 2K monitör alacağım sonra param olduğunda 4K monitöre geçeceğim. Malum piyasa çok fena bende uygun fiyatlı
Monitör arıyorum G-SYNC destekli ya da adaptive de olabilir bu FreeSync destekli monitörlerdede işe yarıyormuş...