amacım zengin olmak değil. bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim amacım bu teknolojiye aşina olmak. al sat yapıyorum ama madencilik konusunda hiç bilgim yok. nereden başlarım? tuf 3060 ekran kartım var. şu madencilik kilidi hala varmı farklı biosmu yüklemem lazım?
m2 ssdler standarttır. teknolojisi gelişsede eskiyi destekler. mesela olmaz ama ortalıkta hiç senin ssd den kalmadı yeni çıkan teknoloji olanı takabilirsin sadece senin bilgisayarının desteklediği hızda çalışır.
driver sorunu olabilir güncellemeleri kontrol et. işlemcine ve ekran kartına stress testi yap. aynı şekilde ramin durumunu kontrol eden programlar var. benim sorunum ramdeydi bozuk sektöre gelince donuyor ve mavi ekran veriyordu.
hocam sadece depolama yüzünden pc nin yavaşlaması için çok fazla dolması lazım onun dışında depolama hıza etki etmez. bütçen varsa ve aldıysan durmasını anlamı yok tak içine kullan.
ctrl+shift+esc basıp görev yöneticisini aç> üst meneüden performans a bas>aşşağıdaki menüden kaynak izleyicisine bas>üst menüden ağ a bas kullanımları görürsün.
monitörüm asus vg279qm yeni aldım
kasam daha gelmedeği için leptopta denedim dell 7567 ekran kartı 1050 4gb
hdmi ile bağlı. sadece ikinci ekran seçeneğinde kullanıyorum.
monitör leptobun zorlandığı zamanlarda örneğin oyunlarda birkaçdakikada bir 1-2 saniye kararıyor.
sorun ne olabilir ve ne...